Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Melkhuisje Masters een mix van oud en nieuw

  Sport

HILVERSUM - Met de introductie van de Melkhuisje Masters keerden langvervlogen tijden terug. Na 23 jaar was er weer toptennis op het Hilversumse gravel aan de Bussumergrintweg. Mooi en goed nieuws voor de vereniging en Hilversum, maar het toernooi moet geen groot nostalgisch verlangen worden, een zucht naar vroeger.

'Gemoedelijk' is het woord dat vaak valt op het complex van 't Melkhuisje. Dat past bij de club en de sfeer. Spelers zijn aanraakbaar op de baan en daarbuiten zijn zij goed benaderbaar. Als ze van de baan aflopen, dan is er gelegenheid voor een foto of een ouderwetse handtekening. Dat gebeurde ook.

Net van het gravel, maar Guillermo Garcia Lopez en Diego Schwartzman poseren voor menige camera. De Spanjaard krijgt zelfs een knuffel van een aantal dames die hem wel knap lijken te vinden. Iedereen is ontspannen. Dat kan ook makkelijk. Er staat geen druk op de ketel. Lol wint het van zakelijkheid, omdat er geen ATP-punten en euro's op het spel staan.

Dit is precies de gang van zaken zoals toernooimanager Geert-Jan van Dijken het vooraf had gehoopt. Zo ging het immers vroeger ook. Wie je ook spreekt, iedereen is blij dat de mondiale top, ook al is het in een minitoernooi met vier spelers, weer naar Hilversum is gekomen. "Dit is heel goed", zegt wethouder Floris Voorink van Sport.

"Je moet wel uitkijken dat je denkt: dit hadden we dik twintig jaar geleden ook. Er moet niet uit nostalgie gehandeld worden. Maar dat is het goede aan mensen als Bert Spaak, die jarenlang in de sportmarketing zitten. Die snappen dat je met iets vernieuwends moet komen."

Toch kun je niet heen om het roemrijke verleden van het ATP-toernooi, dat tot 1994 in Hilversum gehouden kon worden. Overal is dat te zien. "Ik was hier nog nooit eerder geweest. Het ziet er professioneel en gaaf uit", aldus Robin Haase, die er vorige week zaterdag met de koperen melkbus vandoor ging als winnaar van de Melkhuisje Masters.

"Als je hier binnenkomt voel en zie je meteen de tennishistorie. Kijk maar naar de foto's die aan de wanden hangen. Het heeft hier geleefd. Daar praten de mensen ook over. Ik heb er veel waardering voor dat het terug is en dat ik een onderdeel mag zijn van dit leuke evenement", meldt Nederlands beste tennisser.


reageer als eerste
Elke donderdag het HilversumsNieuws per e-mail
Meer berichten