BFC (blauw) was blij dat het met drie punten van het veld mocht stappen.
BFC (blauw) was blij dat het met drie punten van het veld mocht stappen. Foto: Bastiaan Miché

'Zure nederlaag' Olympia

Sport

HILVERSUM - Al in de achtse minuut van de wedstrijd was het enige doelpunt van BFC-aanvaller Dico Knevel beslissend. Na deze moeizame zege staat BFC vijfde in de derde klasse C en staan de Bussumers vlak achter de bovenste vier ploegen.

Olympia bezet de zesde stek, nu op zes punten van BFC. Beide clubs zijn dit seizoen via de nacompetitie gepromoveerd naar de derde klasse. Altius is nu koploper met 24 punten uit tien duels, twee punten meer dan FC Hilversum (die ploeg won zaterdag met 8-0 van Cobu Boys) en AH'78.

Spannend
Het duel tussen beide ploegen was voetballend niet oogstrelend. Spannend was het zeker wel. Beide keepers, Desmond Ording van BFC en Sybren van Dam van Olympia, hielden met fraaie reddingen hun ploeg in de wedstrijd.
Ondanks het kille weer hadden de spelers geen last van de kou. In een typische Engelse 'kick-and-rush'-wedstrijd was het voor de twintig veldspelers massaal aanvallen en direct daarop weer terug in de eigen linies.

Marco Gras, de trainer van Olympia, hoopte met deze speelwijze dat de bal dan een keer goed zou vallen voor de gelijkmaker. Gras trok een mistroostig gezicht na het verlies: "Dit is een zure nederlaag. Bij de goal van BFC waren we even niet scherp. In de resterende 82 minuten hebben we niets weggegeven. Er waren voldoende kansen voor de gelijkmaker. Dan krijg je een andere wedstrijd. In de laatste twee wedstrijden voor de winterstop moeten we wel punten scoren. Wij staan nu wel zesde, maar het verschil met de nummer twaalf is slechts vier punten."