Weer oefenen tegen een betere tegenstander. In september speelde 't Gooi nog tegen de Ajax-vrouwen.
Weer oefenen tegen een betere tegenstander. In september speelde 't Gooi nog tegen de Ajax-vrouwen. Foto: Bastiaan Miché

Vrouwen 't Gooi oefen tegen nationaal team van Malta

Sport

HILVERSUM - "Wanneer speel je als club tegen een nationaal team?", is de vraag die Olga Lundgren stelt. Het antwoord geeft ze ook, want de dames van sc 't Gooi spelen begin januari twee keer tegen Malta.

Op vrijdag 5 en zondag 7 januari spelen de zwart-gelen een oefenpotje tegen het nationale team; de huidige nummer 91 op de Fifa-ranglijst. Deze wedstrijden vinden plaats op het eiland in de Middellandse Zee, waar de selectie vertoeft van woensdag 3 tot en met woensdag 10 januari.

Kerstdiner
Vrijdag 15 december zamelt de selectie geld in om deze winterstopreis te kunnen maken. De selectie verzorgt vanaf 18.30 uur een kerstdiner in de kantine van de club op Sportpark Berestein. Belangstellenden betalen 19,95 euro. Daarvoor krijgen zij een welkomstdrankje, amuse en een drie-gangendiner. Reserveren kan bij Maaike Hofman via 06-21172112.

Liverpool
Ieder jaar maken de zwart-gele vrouwen in de winterstop een oefentrip en spelen dan tegen gerenommeerde teams. Zo waren FC Barcelona, Liverpool en Tottenham Hotspur in het verleden al eens de tegenstanders. Begin 2017 wisten de Hilversumse dames zelfs te winnen van Bolton Wanderers.

Uit de krant