Foto's : Bastiaan Miché
Foto's : Bastiaan Miché
Update

Stroomstoring legt treinverkeer Hilversum uur plat

Buurt / wijk

HILVERSUM - Door een grote stroomstoring op het spoor hebben er een uur lang geen treinen gereden van en naar Hilversum. De problemen begonnen toen er vlak voor drie uur vanmiddag bij graafwerkzaamheden een kabel geraakt werd. De kabel kon binnen een uur alweer worden gemaakt.
 
???????Inmiddels rijden de treinen weer en de vertraging neemt af. De treinen rijden naar verwachting rond kwart voor vijf weer normaal laat de NS weten.

Vanwege de stroomstoring op het spoor konden enige tijd ook de spoorbomen niet meer open of dicht. De spoorbomen zijn beveiligt tegen een stroomstoring bij stroom uitval gaan deze allemaal dicht.

Op de Oosterengweg zorgde dit voor gevaarlijke situaties. Passanten wilde niet langer wachten of omrijden en staken over tussen de bomen door. Ook automobilisten waagde het erop sommige zelfs zonder te kijken.

Na enige tijd kwamen medewerkers van ProRail ter plaatse welke zich verbaasde over de afwezigheid van de politie. De medewerkers van ProRail begonnen direct met het regelen van het verkeer. Echter bij het eerste fluitsignaal om mensen door te laten gingen de spoorbomen direct open. Dit is een magisch fluitje riep de medewerker lachend.

Het verkeer wat inmiddels behoorlijk was opgehoopt kon weer veilig de overgang passeren.






Uit de krant