Afbeelding
Foto: gemeente Hilversum

Stedenbouwkundig plan Stationsgebied bijna klaar

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het in april gepresenteerde en volgens de gemeente 'spannende' stedenbouwkundige plan voor het Hilversumse stationsgebied is sindsdien aangescherpt en bijna klaar. Binnenkort zijn er voor bewoners twee informatiebijeenkomsten.  

Vriend en vijand is het erover eens dat het wat kil ogende stationsgebied op de schop moet. Hilversummers moeten zich thuiskomst - als zij het station verlaten -thuis en bezoekers zich welkom voelen. Grote vraag is echter hoe het vernieuwde gebied - inclusief omringende wegen - eruit moet komen te zien. Omwonenden - met name die van de Koninginneweg - vrezen de gevolgen wanneer hun straat verandert van eenrichtings- naar tweerichtingsverkeer.  

Hilversum heeft de verschillende reacties - positieve en kritische - verder uitgewerkt en diverse onderzoeken gedaan. Ook heeft de gemeente gesproken met verschillende partijen, zoals de bewoners van de Koninginneweg en het Langgewenst, de NS, de Fietsersbond, het platform gehandicapten en chronisch zieken en nog veel meer.

Dit alles leidt tot een aangescherpt stedenbouwkundig plan, meldt de gemeente. "Het plan is bijna klaar. Voordat het college en de gemeenteraad erover spreken, deelt de gemeente het plan graag eerst met bewoners, belanghebbenden, ondernemers en andere geïnteresseerden."

Er zijn voor twee informatiebijeenkomsten. De eerste is maandag 2 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in de Burgerzaal. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt toegelicht uit welke bouwstenen het plan bestaat. Welke mogelijkheden en onmogelijkheden zijn er? En hoe hangt alles samen? Ook wordt vertelt hoe de gemeente uiteindelijk tot een integraal plan komt.

Maandag 13 november, ook van 19.30 tot 21.30 uur in de Burgerzaal, presenteert de gemeente het stedenbouwkundig plan. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via stationsgebied@hilversum.nl.

Het college van burgemeester en wethouders bespreekt het plan dinsdag 14 november. Daarna is het woord aan de raadscommissie op 23 november. De raad neemt vervolgens een besluit. Het stedenbouwkundig plan is de eerste stap tot een nieuwe en waardige entree van de mediastad. Na het stedenbouwkundig plan wordt er een bestemmingsplan gemaakt. Ook volgen nog uitwerkingsplannen.

Uit de krant