De kleine spoorbomen.
De kleine spoorbomen. Foto: Bastiaan Miché

Debatavond over spoorzone in Hilversum

Buurt / wijk

HILVERSUM - De Gooilijn is een van de drukste spoorlijnen in ons land. De spoorbomen in Hilversum, maar ook in Naarden en Bussum zijn daardoor steeds vaker dicht.

Reden voor de Stichting Hilversumse Architectuurprijs om hier de debatavond 'Tussen Bereikbaarheid en Barrière' te organiseren. Locatie is het raadhuis, de bijeenkomst op 8 maart. Ideeën voor verbetering zijn al welkom op www.hilversumsearchitectuurprijs.nl.

"Het spoor, onmisbaar voor de bereikbaarheid, vormt sinds jaar en dag een barrière tussen Oost en West en een probleem voor het woon-, werk- en leefklimaat", aldus stichtingsvoorzitter Peter van Dulst. "Door de toename van auto-, trein- en ander verkeer zijn de grenzen van het aanvaardbare bereikt."

Het is volgens de stichting tijd voor een definitieve oplossing. Aan de orde komen tijdens de debatavond de stedenbouwkundige en architectonische kansen en mogelijkheden van de spoorzone met de blik op de toekomst en voorbeelden hoe het ook kan. Vragen of thema's die tijdens de discussie aan bod komen, zijn verdiepte ligging van het spoor, overbouwen van de spoorzone en de kosten/baten.

De avond is bedoeld voor alle Hilversummers (maar ook Bussumers) die een definitieve oplossing van het Spoorzone-probleem belangrijk vinden. Tijdens de avond worden mogelijkheden en kansen toegelicht door deskundigen op het gebied van stedenbouw, architectuur en infrastructuur en worden voorbeelden besproken.

Uit de krant