Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Voorink wil snel om de tafel met de Gijsbrecht

Buurt / wijk

HILVERSUM - "Ik wil op korte termijn een gesprek aangaan met de winkeliersvereniging van de Gijsbrecht van Amstelstraat en de straatmanager om te kijken welke bijdrage we kunnen leveren als het om parkeren gaat", gaf wethouder Floris Voorink woensdagavond aan in de commissie Verkeer en Beheer.

Op de Gijsbrecht heerst verontwaardiging. In juli presenteerden de ondernemers hun toekomstplan 'De ideale Gijsbrecht 2022'. Hier was wethouder Wimar Jaeger van Economie bij aanwezig. Hij reikte de aanwezige ondernemers meteen de hand en maakte volgens de winkeliers een belofte. Het eerste kwartier parkeren zou gratis worden. 

Nu blijkt collega Voorink die belofte niet in te kunnen lossen. "Hoe maak je onderscheid tussen mensen die betalen met een app of een kaartje gaan trekken?", is een vraag die hij stelt.

In mijn maag
"Ik zit er behoorlijk mee in mijn maag", vertrouwde Voorink de commissie toe toen hij vragen van de SP hierover beantwoordde. De VVD'er was hoorbaar niet blij met de andere wethouder, die dingen heeft gezegd over een portefeuille die niet de zijne is. Parkeren valt onder Voorink.

Vermeende toezegging
"Ik ben niet bij die bijeenkomst geweest in juli waar de heer Jaeger deze vermeende toezegging heeft gedaan. Was het een belofte of stond hij welwillend tegenover het idee van het eerste kwartier gratis parkeren? Ik weet het niet", aldus Voorink.

Credo
Snel met elkaar om de tafel is nu het credo. Om met elkaar te kijken wat er op parkeergebied mogelijk is. "Ik ga over parkeren en daar beperk ik het gesprek graag toe", aldus de liberaal. 

Uit de krant