Afbeelding
Foto: Max Miché

Vierde weekendafsluiting: A27 van Utrecht richting Almere krijgt verjongingscrème

Vervoer & Verkeer

HILVERSUM - Was afgelopen weekend de A27 van Almere naar Utrecht geheel afgesloten, komend weekend is de rijrichting de andere kant op aan de beurt. Ook af- en oprit Hilversum (33) van en naar Almere is dan dicht. 

Van vrijdag 17 mei 21.00 uur tot en met maandag 20 mei 5.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de A27 van Utrecht richting Almere. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd tot dertig minuten. Het advies is om de omleidingsroutes op de borden langs en boven de weg te volgen.

Sinds 26 april wordt in vier weekenden onderhoud uitgevoerd aan de A27/A1. “Dit is een omvangrijke klus waarbij het asfalt wordt gereinigd en een verjongingscrème wordt aangebracht waardoor het wegdek langer mee gaat”, aldus Rijkswaterstaat. 

Het weekend van 17 mei tot 20 mei is het laatste weekend waarin deze werkzaamheden worden uitgevoerd. De afsluiting wordt ook gebruikt voor ander onderhoud. Het verjongen van asfalt bestaat uit verschillende fases. “Tussen deze fases moet het asfalt drogen, maar kan de weg nog niet open”, aldus Rijkswaterstaat. “Als je langs de afsluiting rijdt, kan het dus zijn dat je geen werkzaamheden ziet.”

Komend weekend is de A27 vanaf knooppunt Rijnsweerd tot knooppunt Eemnes afgesloten. Ook de verbindingswegen in knooppunt Rijnsweerd van de A28 naar de A27 zijn dicht, net als de af- en opritten Maarssen (31), Bilthoven (32) en Hilversum (33). 


Uit de krant