Afbeelding
Foto: Tergooi

Tergooi start met nieuw hand- en polscentrum

Zorg

HILVERSUM - Tergooi is op locatie Hilversum gestart met een nieuw hand- en polscentrum. Het centrum biedt multidisciplinaire en gespecialiseerde zorg aan patiënten met acute en chronische aandoeningen aan hand en pols.

Om het centrum plaats te bieden heeft in Hilversum een verbouwing plaatsgevonden. In het centrum worden acute en chronische letsels behandeld. Tot de acute letsels behoren onder andere pees- en zenuwletsels, tot de chronische aandoeningen bijvoorbeeld artrose en 'triggerfingers'. Plastisch chirurg, orthopeed, ergotherapeut en handtherapeut werken op de nieuwe plek nauw samen.

Door hand- en polszorg vanuit één centrum aan te bieden wil het ziekenhuis patiënten sneller en accurater kunnen behandelen. Zij kunnen vaak binnen één week terecht. Alle vormen van diagnostiek, zoals MRI en CT-scan, zijn beschikbaar. Mensen met hand- en polsletsel kunnen ook in het weekend en in de avonduren terecht, via de spoedeisende hulp.

In Tergooi worden jaarlijks ongeveer 4.000 patiënten met aandoeningen aan hand en pols behandeld. Plastisch chirurg Patrick Rooijens verwacht dat met het nieuwe hand- en polscentrum het aantal behandelingen zal toenemen.

 

Uit de krant