Afbeelding
Foto: Wilhelminaschool

Leerlingen groep 8 Wilhelminaschool maken doorstroomtoets in onesie of pyjama

Onderwijs & wetenschap

HILVERSUM - Een spannende dag voor groep 8 van de Wilhelminaschool in Hilversum. De 42 leerlingen maakten maandag de doorstroomtoets. Daarom mochten zij kleren aan waarin ze goed de toets konden maken. 

De doorstroomtoets wordt dit jaar voor het eerst afgenomen. In de jaren hiervoor maakten de kinderen in groep 8 altijd de eindtoets. De uitslag van de doorstroomtoets, het toetsadvies, geeft een onafhankelijk advies over welk brugklastype het beste bij het kind past. Voor de 42 kinderen was het daarom best een spannende dag.

Daarom mochten ze kleren aan waarin ze goed de toets konden maken. Zo kwamen er een heel watkinderen in onesies en pyjama’s naar school. Ook stond er op de tafels hier en daar een potje kauwgum voor de kinderen die zich zodoende beter konden concentreren. Rond 14.30 rondden de meeste kinderen de doorstroomtoets af. 

Begin maart krijgt de school de uitslagen binnen. Dit legt de school dan nogmaals naast het eerder gegeven voorlopig advies. De kinderen kunnen zich dan in de laatste week van maart aanmelden bij de middelbare school van hun keuze.

Uit de krant