Burgemeester Gerhard van den Top.
Burgemeester Gerhard van den Top. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Burgemeester Gerhard van den Top reageert op fataal ongeval A1: ‘Dit gaat elk voorstellingsvermogen te boven’

Politie & justitie

HILVERSUM - Burgemeester Gerhard van den Top van Hilversum reageert geschokt op het ongeval van zaterdagavond, waarbij twee Hilversumse kinderen om het leven kwamen. “Het is zo moeilijk om hier woorden voor te vinden.”

Het ongeval vond plaats op de A1 bij Amersfoort. Een gezin uit Hilversum botste, rijdend richting huis, frontaal op een tegemoetkomende automobilist uit Roemenië. De twee kinderen, 12 en 14, en de veroorzaker van de botsing overleden. De ouders liggen zwaargewond in het ziekenhuis.

Burgemeester Gerhard van den Top, zelf ook vader twee kinderen, werd zondagmorgen door de politie ingelicht. “Je rijdt gewoon ‘s avonds naar huis en dan rijd je zo’n nachtmerrie tegemoet. Ik heb hier geen woorden woorden. Dit gaat elk voorstellingsvermogen te boven. Wij komen zelf ook altijd langs die plek als wij bij mijn moeder vandaan komen.”

Inmiddels is duidelijk dat de vader van het Hilversums gezin een nauwe relatie van de gemeente Hilversum is. Burgemeester van den Top: “Het ongeloof en verdriet van dit vreselijk ongeval raakt onze hele Hilversumse gemeenschap in het hart. We leven mee met nabestaanden van de slachtoffers, en in het bijzonder met dit gezin, hun familie en dierbaren en de klasgenoten van de overleden kinderen. Dit is het meest verschrikkelijke dat je als ouders kunt meemaken.”

Voor de omgeving van het gezin is slachtofferhulp beschikbaar. Op het Comenius College, waar de kinderen naar school gingen, worden bijeenkomsten georganiseerd voor de klasgenoten en hun leerkrachten. De collega’s van de gemeente zijn geïnformeerd. Ook voor hen is bijstand beschikbaar.

Uit de krant