Afbeelding
Foto: André Verheul

Toestand zwaargewonde ouders uit Hilversum na dodelijk ongeval ‘zorgelijk maar stabiel’

Politie & justitie

HILVERSUM - De toestand van de ouders die zaterdagavond zwaargewond raakten bij het ongeval op de A1 bij knooppunt Hoevelaken is volgens de politie ‘zorgelijk maar stabiel’. Een woordvoerder spreekt daarbij van ‘enorm dramatische gebeurtenis’. “Hier zijn geen woorden voor te vinden.”

Bij het ongeval van zaterdag rond 22.00 uur op de snelweg overleden drie betrokkenen: de twee kinderen (14 en 12 jaar) van het Hilversumse stel en de 19-jarige spookrijder uit Roemenië die frontaal op de auto van het gezin was gebotst. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De ouders zijn nog in het ziekenhuis.

De politie zal er de komende dagen alles aan doen om te achterhalen hoe de klapper kon ontstaan en is daarbij op zoek naar dashcambeelden van het ongeval. De vraag daarbij is onder meer waar de spookrijder vandaan kwam. “Er zijn signalen dat hij vanaf de A28 de A1 opreed, maar dat proberen we te achterhalen. We willen echt achterhalen wat er is gebeurd, ook richting de nabestaanden. Vergeet niet dat er in Roemenië nu ook een familie treurt om wat er is gebeurd.”

De A1 was na het ongeval zaterdag lange tijd afgesloten. Op social media gingen beelden rond van automobilisten die het rode kruis boven de weg negeerden en via de vluchtstrook hun weg vervolgden. De politie gaat hier verder geen zaak van maken, aldus de woordvoerder. “Dat staat niet in verhouding met wat er gebeurd is. Natuurlijk, het is niet goed wat die mensen hebben gedaan, maar we moeten ons ook verplaatsen in de perceptie van die mensen. Zij hebben op dat moment geen idee wat er aan de hand is.”

Veel waardering is er wél voor de vele mensen die na het ongeval direct eerste hulp boden. “Als organisatie zijn we daar dankbaar voor”, aldus de woordvoerder. “Tegenwoordig zie je veel mensen die na zo’n ongeval gaan filmen, maar gelukkig zijn er op dat soort momenten ook mensen die hun verantwoordelijkheid nemen.”

Uit de krant