Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Bart van Leersum

Verdachte fatale mishandeling Hilversumse buschauffeur langer vast

Politie & justitie

HILVERSUM - De jongen die vorige week werd aangehouden voor de fatale mishandeling van de Hilversumse buschauffeur Edgar van der Weijde (64), blijft voorlopig in de cel. De rechter-commissaris verlengde vrijdag het voorarrest van deze 17-jarige jongen uit Amersfoort met veertien dagen. 

Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Volgende week zal de verdachte opnieuw voor de rechtbank verschijnen. In de tussentijd is het onderzoek nog in volle gang. De jongen wordt verdacht van mishandeling met de dood als gevolg.

Vorige week woensdag kwam de politie met het bericht dat een 64-jarige Hilversummer die dag in het ziekenhuis was overleden na een mishandeling op 17 november op het Stationsplein in Amersfoort. 

Die dag ontstond er een conflict tussen twee jongens en de Hilversummer, waarna de man een harde duw kreeg en met zijn hoofd op de stoep terecht kwam. Dinsdag 28 november werd de jonge verdachte aangehouden. 

Inmiddels is duidelijk dat het slachtoffer buschauffeur Edgar van der Weijde is. De mishandeling vond plaats na afloop van zijn dienst. 

Uit de krant