Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Politie.

Hilversummer (94) ontvoerd; drie verdachten aangehouden

Politie & justitie

HILVERSUM - Een 94-jarige Hilversummer is zondagmiddag in de buurt van Utrecht aangereden en vervolgens ontvoerd in Hilversum. Met behulp van omstanders kon de politie een paar uur later drie verdachten aanhouden.

Omstreeks 14.00 uur was de Hilversummer op zijn scootmobiel onderweg naar Utrecht. In de buurt van de Domstad werd hij aangereden door een kleine blauwe auto. Een vrouw en twee mannen dwongen de 94-jarige man om richting zijn huis te rijden in Hilversum, om daar zijn pinpas op te halen. 

Onder dwang heeft het slachtoffer zijn pinpas gegeven met pincode en is hij in zijn eigen woonwijk in de blauwe auto gestapt. Het slachtoffer en de drie verdachten zijn naar Utrecht gereden en probeerden meerdere malen geld te pinnen met de bankpas van het slachtoffer.

Oplettende buren zagen de oudere man in de auto stappen met zijn pinpas in zijn hand en hebben daarop de politie gebeld en het kenteken van de auto doorgegeven. Hierdoor kon vrij snel de auto met het slachtoffer en de drie verdachten worden gevonden. Rond 19.00 uur werden zij aangehouden. De verdachten zijn een 23 jarige vrouw uit Den Dolder, een 30-jarige man uit Utrecht en een 20-jarige man uit Den Haag.

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze aanrijding en ontvoering.

Uit de krant