Nelly Bodenheimschool.
Nelly Bodenheimschool. Foto: Stichting Hilversum, Pas op!

Nieuwe kalender van Pas Op! is uit

HILVERSUM – De nieuwe kalender van Stichting Hilversum, Pas Op! is uit. Burgemeester Broertjes nam dinsdagmiddag het eerste exemplaar in ontvangst.

Ieder jaar geeft deze Hilversumse stichting, die zich inzet voor het behoud van historische en architectonische gebouwen, een kalender uit. Ditmaal heeft zij veel aandacht besteed aan scholen en hun gebouwen. Thema's die onder andere aan bod komen zijn wonen in een oude school, werken in een voormalig pand van een onderwijsinstelling, in de kost op school, de scholen op de Schuttersweg, omroep in een oud schoolgebouw en koninklijke scholen.

"Dat veel Hilversumse scholen zijn ontworpen door Willem Dudok komt erg goed uit: in maart 2015 is het precies 100 jaar geleden dat Dudok naar Hilversum kwam en onze gemeente architectonisch op de wereldkaart zette", aldus secretaris Cees van Zijtveld.

Hij vervolgt: "In maart trakteren we op een rondje Dudok: een letterlijk rondje, want hoewel de stijl van Dudok naar het kubisme neigt met plastische, blokvormige opbouw, kwamen we zo nu en dan een rondje tegen, veelal in de vorm van een cirkelvormig raam. December staat in het teken van oud en nieuw: de oude en de nieuwe St. Aloysiusschool."

Wie een Pas op!-kalender wil aanschaffen kan dat doen bij Museum Hilversum aan de Kerkbrink, boekhandel Libris Voorhoeve aan de Kerkstraat en de Bruna aan de Gijsbrecht van Amstelstraat. De prijs is 8,50 euro.