Samen met burgemeester Broertjes loopt Sinterklaas richting het podium in de Oude Haven.
Samen met burgemeester Broertjes loopt Sinterklaas richting het podium in de Oude Haven. Foto's: Bastiaan Miché

Drukste intocht van de laatste jaren

HILVERSUM - Sinterklaas kon in Hilversum tijdens de optocht rekenen op heel veel kijkers. Volgens Ron Bijlsma, voorzitter Sinterklaas Comité Hilversum, was dit de drukste intocht van de laatste jaren. Met name op de Kerkbrink was beduidend meer publiek dan voorheen, zo concludeerde hij.

Bijlsma is een tevreden man. De organisatie liep op een paar kleine zaken na gesmeerd, de Hilversummers kwamen in groten getale naar de optocht en alles verliep in volkomen harmonie. Het idee dat het zou kunnen ontsporen was wel door het hoofd van de voorzitter geschoten, maar in Hilversum bleven praktijken zoals in Gouda uit. Het was een kinderfeest zoals een kinderfeest hoort te zijn. Op één opmerking na richting Sinterklaas is er geen wanklank gevallen, meldt Bijlsma. "Dit is een traditie waar we aan vast moeten houden. Dat is wat we hier in Hilversum doen, ondanks alle ophef vooraf", zei Bijlsma.

"Ik denk dat het steeds meer gaat leven", zegt de preses over de toegenomen belangstelling. "Hilversum heeft twee hoofdstukken: een bij de Oude Haven en de andere bij Museum Hilversum. Er zijn maar weinig plaatsen die de intocht op deze manier kunnen houden."

Kleine hulppiet was zaterdag ook van de partij.
Zo tegen 14.00 uur was het tjokvol in de Oude Haven.
Ook op de Kerkbrink kon de Sint rekenen op veel publiek.