Martine Sandifort en Remko Vrijdag spelen hun voorstelling Löyly op 27 november in De Vorstin. Foto: Arjan Benning
Martine Sandifort en Remko Vrijdag spelen hun voorstelling Löyly op 27 november in De Vorstin. Foto: Arjan Benning Foto: Arjan Benning

do 20 t/m zat 22 november

Reservoir Dogs

Theatergroep de Fusie treedt op met hun toneelstuk 'Reservoir Dogs', gebaseerd op de legendarische moderne en gelijknamige filmklassieker. 20.30 uur. Werf 35, Mussenstraat 45. Reserveren: www.theatergroepdefusie.nl.

vrijdag 21 november

Anna Jan Toonstra

Cabaretier, acteur, stand-upcomedian en muzikant Anna Jan Toonstra treedt op met zijn nieuwe voorstelling 'Oi'. Uitgangspunt van de show luidt: "Ik heb zin om de hele avond achter een piano te zitten. Of op z'n minst de halve." Aanvang 14.30 uur, € 15,-. Reserveren via: theaterkk@gmail.com.

zaterdag 22 november

Terrasklanten

De Hilversumse toneelvereniging speelt het stuk 'Terrasklanten' van de Hilversumse toneelschrijver Loek Elich. In dit stuk, bestaande uit drie eenakters, wordt kennisgemaakt met enkele bezoekers van een terras dat gelegen is aan de rand van de heide. Aanvang 20.15 uur, kassa open vanaf 19.30 uur. Kaarten: € 6,-. Gebouw De Lelie, Leliestraat 6-8. De voorstelling wordt ook 29 november gegeven.

Concert

De Oranje Harmonie geeft onder leiding van Joop Nijholt een concert in de Zuiderkerk, Neuweg 148, en begint om 20.00 uur. Toegang: € 8,-. Kinderen t/m tien jaar: € 5,-. Reserveren via: 035 6233578.

zondag 23 november

Wandeling
Anna's Hoeve

IVN Hilversum verzorgt een wandeling in de Anna's Hoeve. Het vertrekpunt is de parkeerplaats aan de Weg over Anna's Hoeve en de wandeling start om 13.30 uur. Er wordt gekeken naar de wandel- en hondenuitlaatmogelijkheden en wandelaars gaan op zoek naar herfsttaferelen: kleuren, zaden, paddenstoelen en diersporen.

125 jaar St.-Vitus

Een feestelijke eucharistieviering in de oud-katholieke St.-Vituskerk aan het Melkpad ter gelegenheid van 125 jaar kerkwijding. Mgr. Joris Vercammen, aartsbisschop van Utrecht, zal voorgaan. Iedereen is welkom. Genodigd zijn ook vertegenwoordigers van de gemeente Hilversum en van de Hilversumse kerken. Na de viering is er een receptie in gemeenschapshuis De Akker. Aanvang 14.30 uur.

dinsdag 25 november

Antistresswandeling

Tijdens deze wandeling worden inspanning, aandacht en meditatie afgewisseld om zo te ontspannen en de energiebalans te verstevigen. Deze wandelingen zijn geschikt als antiburn-out- en stressmaatregel. Met verschillende aandachts- en ontspanningsoefeningen. Vertrek 09.00 uur bij de ingang van het voormalige NEC-complex, Anton Philipsweg. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Kosten: € 5,-. Opgeven via body-and-mind-hilversum.nl.

Inloopspreekuur

Vragen over zorg aan huis, hulpmiddelen en aanpassingen worden beantwoord tijdens het gratis inloopspreekuur, verzorgd door Buurtzorg+Ergo Fysiotherapie. Van 13.00 tot 14.00 uur. Minckelersstraat 26.

Lezing Barend Smit

Oud-wethouder Barend Smit spreekt op 25 november bij Hilversumse Historische Kring over de Eerste Wereldoorlog. Barend Smit heeft er veel over geschreven. Ieder jaar bezoekt hij het herdenkingslandschap van Ieper met zijn 75 oorlogsbegraafplaatsen. In zijn lezing gaat hij onder meer in op de positie van Nederland. Was Nederland wel zo neutraal? Ook Hilversum komt aan bod. Gebouw De Akker aan het Melkpad, aanvang 20.00 uur, toegang vrij.

Voorbij het nieuws

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid opent de tentoonstelling 'Voorbij het Nieuws'. Bezoekers ontdekken hier de verhalen achter opvallende items uit het NOS Journaal van 20.00 uur. Ook worden er nieuwe verbanden gelegd tussen woorden en beelden.

Beeldmanipulatie

In hoeverre wordt beeld gemanipuleerd door film- en tv-makers? Expert Gert de Graaff geeft er dinsdag 25 november een lezing over in Bibliotheek Hilversum. Interessant voor iedereen die eens kritisch wil kijken. Aanvang 20.00 uur.

Goois landschap

Op dinsdag 25 november geven Jaap Vlaanderen van het Goois Natuurreservaat en Stef van Breugel, directeur Museum Hilversum, een lezing over het Gooise landschap als inspiratiebron. Een bijzondere combinatie over de waarde van het landschap voor kunstenaars, Hilversummers en Gooiers. De aanleiding voor de lezing is de tentoonstelling 'I go walking in your landscape' van Kim Boske, een kunstenaar die zich in haar werk liet inspireren door de prachtige natuur van 't Gooi. Aanvang 20.00 uur, reserveren via reservering@museumhilversum.nl.

26 november t/m 3 december

Sintvoorstelling

Voor de kleine theaterliefhebbers is er traditiegetrouw weer een sinterklaasvoorstelling in Theater Kleintje Kunst. 'Sinterklaas en de stoute bakker' begint om 14.00 uur. Kinderen en hun begeleiders zijn 15 minuten voor aanvang welkom voor een glaasje limonade. Prijs: € 7,50. Reserveren via: theaterkk@gmail.com. De voorstelling wordt gegeven op 26 en 30 november en 3 december.

donderdag 27 november

Vrijdag en Sandifort

De try-out van het cabaretstuk Löyly wordt gegeven in De Vorstin. De voorstelling wordt gegeven door Remko Vrijdag en Martine Sandifort en gaat pas in december in première. Het stuk belooft een rauw, stomend heet en schaamteloos cabaret te worden dat dwars door elk taboe heen gaat. Tijd: 20.30 uur. Prijs: € 18,50. Koninginneweg 44.

vrijdag 28 november

Avondje Friesland

De Friese Vereniging Frysk en Frij voor Gooi- en Eemland, gevestigd in Hilversum, houdt op vrijdag 28 november een Friese avond. Met een optreden van het trio Wiltsje fan Peazens. Ook zijn er Friese culinaire en literaire producten te koop. Woondienstencentrum Flat Kerkelanden, Franciscusweg 137 Hilversum, aanvang 20.00 uur, entree 15 euro.