HVO kiest voor radicaal
andere koers

HILVERSUM - HVO stond voor Havenstraat Vaartweg Ondernemersvereniging. Er is nu besloten het over een andere boeg te gooien. De afkorting hoort nu sinds begin van deze maand toe aan het online platform Hartelijk Veelzijdig Ondernemend Hilversum.

HVO is een platform dat zich richt op online social media/business in de mediastad. Maar de initiatiefnemers mikken op een veel groter gebied. "De ambitie is om dit platform te laten groeien van 't Gooi naar een uiteindelijk landelijk platform", aldus ondernemer Orhan Polat.

In de oude vorm was HVO een ondernemersvereniging. Maar door de komst van het Stadsfonds dat begin 2015 het levenslicht zag, heeft dat volgens de initiatiefnemers geen meerwaarde meer. Met een nieuw orgaan is het tijd om te schakelen. "De ondernemers kunnen nu immers individueel aanspraak maken op het Stadsfonds. Hierdoor hebben wij onze visie radicaal veranderd en worden wij van een conventionele ondernemingsvereniging een vooruitstrevend platform waarbij wij de focus leggen op online business. Door slimme koppelingen te maken tussen de veelal complexe social media/businesskanalen helpen wij mondiale ondernemers vooruit", luidt de uitleg.

Het nieuwe platform legt de focus op retail, zelfstandig ondernemers, expats en MKB+-markten. Hun gezamenlijke kenmerk is de passie voor ondernemen en de doelstelling om onderling zaken te doen. "Wij brengen hierbij vraag en aanbod bij elkaar", aldus Polat. "Daarnaast bieden wij netwerk en ondersteuning tussen pandeigenaren en zzp'ers voor bijvoorbeeld popup-stores, zodat de zzp'er zijn plannen niet alleen bij plannen kan laten, maar die ook daadwerkelijk kan gaan uitvoeren. Ofwel: een vooruitstrevend platform met een verbindend karakter", zijn de slotwoorden van de ondernemer.