Bingo staat ook komende week op het programma in De Lelie.
Bingo staat ook komende week op het programma in De Lelie. Archieffoto: Trudy Kroese

donderdag 23 april

Lezing

Thomas Piketty zet in zijn boek 'Kapitaal' de inkomensverdeling en ongelijkheid opnieuw op de kaart. Financieel journalisten Martin Visser en Wouter van Bergen geven een lezing over de kern van Piketty's betoog en gaan tevens in op de Nederlandse situatie. 19.30 uur. Boekhandel Voorhoeve, Kerkstraat 77-79. Aanmelden: info@boekhandelvoorhoeve.nl.

tot zondag 26 april

Tentoonstelling

De tentoonstelling 'Inslag' is een combinatie van hedendaagse kunst, ambacht en cultuurhistorie. Hilversumse kunstenaars, uit allerlei disciplines, zijn gevraagd om een oude versleten 'bonte keukendoek' te verwerken tot een kunstwerk. Het Dresselhuyspaviljoen - Landgoed Zonnestraal, Loosdrechtsebos 19. 12.00 tot 17.00 uur.

vrijdag 24 april

Voorjaarsconcert

Het Politie Muziekgezelschap Excelsior o.l.v. Pierre Koning werkt voor haar jaarlijkse Voorjaarsconcert samen met het koor 'Zingen voor je leven'. Naast een eigen optreden van de harmonie en het koor zullen beide gezelschappen ook gezamenlijk muziekstukken ten gehore brengen. Schouwburg Gooiland. 20.00 tot 22.30 uur. Toegang is gratis. Aanmelden: koetze21@zonnet.nl.

Koningsconcert

De Chr. Oranje Vereniging Hilversum en het Chr. Mannenkoor Immanuël houden een Koningsconcert in de Grote Kerk, Kerkbrink. Zestig mannenstemmen worden begeleid door een orgel. 20.00 uur, de kerk is open om 19.30 uur. Er wordt een collecte gehouden.

zaterdag 25 april

Wandeling

People International houdt een sponsorwandeling van tien km. door de bossen van Lage Vuursche. Het doel van de wandeling is het bijdragen aan de evangelieverkondiging onder onbereikte volken in Centraal-Azië. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren. Start: 10.00 uur, dagrecreatie Drakenstein in Lage Vuursche. € 10,-. Aanmelden: info@peopleinternational.nl. www.peopleinternational.nl.

Contactmiddag

De contactmiddag van regio Utrecht – 't Gooi vindt plaats in kerkgebouw De Morgenster, Seinstraat 2. Te gast is Ada de Jong. Zij verloor in 2008 haar hele gezin en schreef samen met theoloog Christa Anbeek 'De berg van de ziel'. In dit boek tasten zij belangrijke levensvragen af. Daarnaast vertelt Frederike de Groot over de activiteiten van de werkgroep Verbonden Broers en Zussen. 13.30 tot 16.30 uur, zaal open om 13.00 uur.

Signeersessie

Schrijfster Magda Fontaine houdt een signeersessie bij boekhandel Voorhoeve Libris. Met het boek 'Max Prince en de bron van oorsprong' is haar trilogie compleet. 14.00 tot 15.00 uur. www.maxprince.nl.

zondag 26 april

Rommelmarkt

Tussen 10.00 en 15.00 uur kan iedereen terecht in Wijkcentrum de Koepel. Er is een groot aanbod laaggeprijsde spullen.

Toneel Kleintje Kunst

Het Trojka Toneel speelt de psychologisch thriller 'De Dood en het Meisje', gebaseerd op een waargebeurd verhaal over recht, onrecht, schuld en onschuld. 15.00 uur. Theater Kleintje Kunst.

maandag 27 april

Godsdeeltje

Tijdens de interactieve bijeenkomst in de Kapel wordt ingegaan op het thema 'de kerk en de toekomst'. Dit wordt gedaan aan de hand van de Goddeeltjes, boeken over het vrijzinnige geloof. Tijd: 20.00 tot 21.30 uur. 's-Gravelandseweg 144. Kosten: vrijwillige bijdrage.

Kindervrijmarkt

Kinderen kunnen hun spullen voor spotprijsjes verkopen op de volgende locaties: Wijkcentrum Lopes Dias van 10.00 tot 15.00 uur. Wijkcentrum de Koepel van 10.00 tot 12.00 uur.

dinsdag 28 april

Bingo

De Trefpuntsoos organiseert een bingo in buurthuis De Lelie. Iedereen is welkom. 14.00 uur. Leliestraat 6-8.

Ledenavond

Het thema van de ledenavond van de Hilversumse historische kring Albertus Perk sluit aan bij de tentoonstelling 'Tussen oorlog en vrede', momenteel te zien in het museum. Spreker is historicus Chris van der Heijden. 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Gebouw De Akker, Melkpad 14 A.

dinsdag 28 april tot zaterdag 2 mei

Tentoonstelling

De tentoonstelling 'Inslag' is een combinatie van hedendaagse kunst, ambacht en cultuurhistorie. Hilversumse kunstenaars uit allerlei disciplines zijn gevraagd om een oude versleten 'bonte keukendoek' te verwerken tot een kunstwerk. Bezoek kan op afspraak: www.pubart.nl. Het Dresselhuyspaviljoen - Landgoed Zonnestraal, Loosdrechtsebos 19.

Vrijdag 1 mei

Cabaret

Gekke dialogen, muzikale uitspattingen en fysiek beukwerk: dat is wat Oeloek biedt in Theater Achterom. In de voorstelling 'Prille Roest' wordt stuntelen door onhandige figuren tot kunst verheven. De voorstelling begint om 20.30 uur. Reserveren kan via www.devorstin.nl.

maandag 4 mei

Herdenkingsconcert

Toonkunstkoor Hilversum verzorgt aansluitend op de dodenherdenking een concert. Het concert bestaat uit delen van de 'The Armed Man, A Mass for Peace' van Karl Jenkins (1944). Aanvang 20.30 uur. Evangelisch Lutherse Kerk, Bergweg 6. Gratis toegang.

dinsdag 5 mei

Muziek en dans

Van 11.00 tot 19.00 uur treden diverse livebands op bij het Oosterspoorplein. Daarnaast geeft dansschool Fit by Rox een show en de dj's van danscafé Let's Get Down zorgen verder voor de muziek. De toegang is gratis.

woensdag 6 mei

Hulp bij examen

6 en 7 mei houdt Frank Bosma van de EconomieAcademy van 14.30 tot 16.30 uur een gratis spreekuur in de bibliotheek van Hilversum. Hij helpt hier leerlingen die met hun laatste vragen zitten. 8 en 9 mei voor de havo en 14 en 15 mei voor het vwo geeft Bosma een training van 7,5 uur. Meer informatie: www.economie-­academy.nl.

vrijdag 8 mei

Muziektheater

Regina Albrink en Klaas Hofstra treden op met het programma 'Chopin & zijn verlangen'. Zij kijken terug op het leven van componist Chopin, zijn muziek is een groot onderdeel van de voorstelling. 20.30 uur, deur open om 19.30 uur. Tickets: www.devorstin.nl. € 16,-.

dinsdag 12 mei

Cursus

De cursus voetreflexmassage wordt gegeven op zes dinsdagavonden. Cursisten leren op een speelse manier de basistechnieken en ervaren zelf hoe het is om gemasseerd te worden. Na de cursus zijn zij in staat allerlei lichamelijke ongemakken aan te pakken. Wijkcentrum St. Joseph. www.voetvrouw.nl.

vrijdag 15 mei

City Orkest

Het City Orkest Hilversum geeft een concert met het tachtig man tellend koor ’t KOOR! uit Wijdemeren. Tijd: 14.30, zaal open om 14.00 uur. Toegang: € 10,-. Kinderen tot twaalf jaar: € 7,50. Heuvellaan 33. Reserveren: 06-50849447.