Deze zomer begint de opknapbeurt van studio 2.
Deze zomer begint de opknapbeurt van studio 2. Foto: Barbara Schriek

MCO kan starten met restauratie van studio 2

HILVERSUM - Deze zomer al kan het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) van start gaan met de eerste fase van de restauratie van studio 2. Daar zijn nu voldoende financiƫle middelen voor. Dat is mogelijk geworden na een donatie van 50.000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het is niet de eerste financiƫle gift die het MCO heeft ontvangen om deze historische studio in oude glorie te herstellen. In 2014 honoreerde de provincie Noord-Holland al een subsidieaanvraag voor de gewenste opknapbeurt. Daarnaast doneerde de VARA een bedrag en leverde de Stichting Omroepmuziek eerder ook al een bijdrage.

Het MCO, rijksmonument aan de Heuvellaan 33, ook bekend als de voormalige VARA-studio, is al een tijd bezig met het behoud en beheer van het historisch cultureel erfgoed in en om het gebouw. Zo zijn er plannen ontwikkeld om de oudste radiostudio van Nederland, onderdeel van het studiocomplex, weer terug te brengen in de originele staat.
"Doordat alle originele bouwtekeningen van het complex bewaard zijn gebleven, is het mogelijk terug te gaan naar de originele staat, waar het huidige gebruik dat toestaat. Het restauratieproject van studio 2 is, als geboorteplek van Hilversum Mediastad, een belangrijk visitekaartje voor Hilversum, de provincie en het MCO", liet het culturele centrum deze week zelf weten.