Zondag 17 mei houdt de 70-jarige speeltuin Erfgooiers een opa-en-omadag.
Zondag 17 mei houdt de 70-jarige speeltuin Erfgooiers een opa-en-omadag. Foto: Karin van Leeuwen

woensdag 13 mei

Workshop
Zeefdrukken

Voor iedereen die voor € 10,- ambachtelijk wil leren zeefdrukken. Aanwezigen gaan naar huis met een eigen zeefdruk. Informatie en aanmelden: www.gahilversum.nl.

Pop Bizz Quiz

De Pop Bizz Quiz wordt gehouden in Podium de Vorstin. Deelnemen kan in groepsverband of individueel. Er zijn leuke prijzen te winnen. 20.00 uur. Toegang is gratis.

vrijdag 15 mei

Muziektheater

Popprofessor Leo Blokhuis en Ricky Koole gaan op zoek naar de echte buitenstaanders in de muziek. Muziek waar op radio en tv amper of helemaal geen plek voor is, wordt hier onder de aandacht gebracht. Tickets € 20,-. www.devorstin.nl. Deur open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Kaaljakkers

Toneelgroep Drie Maal Plankenkoorts speelt opnieuw de voorstelling 'Kaaljakkers'. Deze tragikomische voorstelling draait om drie mannen die vluchten voor verandering. 20.15 uur in Theater Kleintje Kunst, Kolhornseweg 9. Reserveren: theaterkk@gmail.com. Entree € 15,-.

Concert

Joy Division Undercover brengt aanwezigen terug naar de goeie oude tijd van de Britse postpunkgroep tijdens hun optreden in Podiumcafé de Vorstin. € 10,-. Tickets: www.devorstin.nl. Deur open om 21.00 uur, aanvang 22.00 uur. Na het concert kan nog doorgedanst worden op de afterparty van DJ Hell.nl.

zaterdag 16 mei

Fietstocht

Centraal in de dagtocht Plassengebied van fietsgilde 't Gooi staan de Ankeveense plassen, de Spiegelplas, de Vecht, de Wijde Blik en de Loenderveense plas. Vertrek om 10.00 uur vanaf museum Kerkbrink. € 3,-. Neem een lunchpakket mee.

Theatrale Markt

Toneelgroep ARS en Theater Achterom houden een theatrale markt. De verkoop van kostuums, decorstukken en rekwisieten is een totale uitverkoop i.v.m. de definitieve stop van toneelgroep ARS. 11.00 uur tot 17.00 uur. Toegang gratis. Eemnesserweg 7a.

Centraal Wonen
Project

De Wandelmeent opent tussen 13.00 en 16.00 uur haar deuren voor iedereen die eens een kijkje wil nemen, uit nieuwsgierigheid of beroepsmatige interesse. Locatie: 't Luye Gat, Wandelmeent 61. www.wandelmeent.nl.

Concert

The Take Four Guitar Quartet geeft een optreden in De Kapel, 's-Gravelandseweg 114. Met hun spel laten ze de veelzijdigheid van hun instrument, de gitaar, sterk naar voren komen. 15.30 uur, zaal open om 15.00 uur. € 10,-. Reserveren: bladmuziek@muziekerije.nl.

Concert

De Britse singer-songwriter Joanna Wetson geeft een concert in de Meentwerf. Met haar authentieke, intieme stemgeluid en haar gedegen gitaarspel weet zij iedereen te betoveren. Het optreden begint om 16.00 uur.

Voorjaarsconcert

Het Christelijk gemengd koor Cantate Deo verzorgt haar jaarlijkse voorjaarsconcert in de Grote Kerk. Dit keer samen met het Vesperkoor. Er wordt een gevarieerd programma van koorzang en een orgel- en pianosolo aangeboden. 19.30 uur.

BZRK Label Night

MR. BZRK begon twintig jaar geleden het label Dj BUZZ FUZZ, voor velen een heldenlabel met de beste dj's en producers uit de hardcorescene. Dit jubileum viert hij in de grote zaal van Podium de Vorstin. Tickets: www.devorstin.nl. Start is om 20.00 uur.

zaterdag 16 mei en zondag 17 mei

Atelierdagen

Voor de Atelierdagen richten drie kunstenaars de ruimte van de Geus in met tekeningen, beelden en foto's. Vrijwilligers zorgen voor de koffie en thee. Negen kunstenaars uit de Meent doen mee met de Open Atelierdagen. Zij tonen van 11.00 tot 17.00 uur hun werk op vijf verschillende locaties, waaronder de nieuwe locatie Meentwerf, een voormalige brandweerkazerne op de Mierenmeent 122. 11.00 tot 17.00 uur. Informatie over de route: www.arthilversum.nl.

zondag 17 mei

Jeugddienst

De praiseband van het Leger des Heils in Almere verleent medewerking aan de jeugddienst in Hilversum. De band verzorgt solo-optredens en er worden praiseliederen gezongen. Het thema van de dienst is 'Hoera voor het leven!'. 10.00 uur. Bussumerstraat 27 a/b.

Lezing weidevogels

Verschillende vragen over allerlei vogels worden beantwoord tijdens de lezing van Jan Mooij. Gaat het nog goed met de vogels in het Gooi? Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50. Zaal open om 10.00 uur, start bijeenkomst 10.30 uur. Toegang gratis.

Geloofsgesprek

De live RKK-uitzending van NPO 2 over de Eucharistieviering is bij te wonen in de St. Vituskerk. Pastoor Jules Dresmé is de voorganger in de viering, de zang wordt verzorgd door Voce Laetare. 10.00 uur.

Kledingruilbeurs

Tijdens de kledingruilbeurs 'Meent, maak je mooi' kunnen vrouwen naast kleding ruilen ook kennismaken met andere vrouwen van de Meent. Er kan een workshop gevolgd worden van Ingrid Kiezebrink over kleur of stijl. Marieke van Slooten van Perfect Planning geeft tips om je kast weer netjes te krijgen. 11.00 tot 18.00 uur in wijkcentrum de Kruisdam. € 5,-. Inschrijven: www.arlistico.nl/ladies.

Opa-en-omadag

Voor de opa-en-omadag heeft speeltuinvereniging het Erfgooierskwartier een kleedjesmarkt georganiseerd. Opa's, oma's en kinderen gaan terug in de tijd met oud-Hollandse spelletjes. 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Erfgooiersstraat 92.

Egerländer
Musikanten

De Gooise Egerländer Musikanten, ervaren in Böhmische en Tsjechische muziek, treden op in woondienstencentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213. 13.30 tot 16.00 uur. Gratis entree.

Familievoorstelling

De familievoorstelling 'Pim & Pom' voor kinderen vanaf twee jaar is te zien in Theater Achterom. Tickets € 6,50. www.devorstin.nl. Deur open om 13.30 uur, aanvang 14.30 uur.

Trio Escapada

Trio Escapada presenteert haar programma 'In Volle Vlucht' met onder meer Astor Piazzolla's 'Vier Jaargetijden', prachtige tango's, een zigeunerwals van Goran Bregovic en composities van het trio zelf. Escapada bestaat uit violiste Emma Breedveld, cellist Bence Huscar en toetsenist Sebastiaan van Delft. 14.30 uur in Theater Kleintje Kunst, Kolhornseweg 9. Reserveren: theaterkk@gmail.com. Entree € 15,-.

maandag 18 mei

Mindfulness

De bijeenkomst met als thema Mindfulness is bedoeld voor familie en naastbetrokkenen van iemand met psychische problematiek. Mindfulnesstrainer Marie-Anne Berends vertelt hoe mantelzorgers kunnen ondersteunen. Daarnaast ervaren aanwezigen zelf wat mindfulness betekent. 19.30 uur. Rembrandthof, GGz Centraal, Laan van de Heelmeesters 2. www.infocentrumggz.nl.

dinsdag 19 mei

Inloop digitale zaken

In buurthuis de Lelie zijn computers en vrijwilligers om aanwezigen op weg te helpen bij het aanvragen van toeslagen, digitaal solliciteren of zoeken naar een andere woning. 10.00 tot 11.00 uur.

Lunchtafel

De lunchtafel voor senioren draait om gezelligheid en contact. 12.00 tot 13.30 uur. € 3,-. Aanmelden: 035-6215970. Buurthuis de Lelie, Leliestraat 6-8.

Wandeling Gooilust

Wandelgidsen strekken de benen in Gooilust en geven tijdens deze route uitleg over de geschiedenis van het gebied. De tocht van ongeveer anderhalf uur meandert langs de rododendronvallei en eindigt in de siertuin van het landgoed. Start om 13.00 uur, Zuidereinde 49. Senverleden betalen € 2,50, anderen € 4,-.

Energiebesparings avond

Woningeigenaren in het gebied tussen de J. Geradtsweg, Jan van der Heydenstraat, Minckelerstraat en de Zuiderheide kunnen vanaf 19.30 uur de energiebesparingsavond bijwonen in de gymzaal van de Lorentzschool, Lorentzweg 135. De avond is een initiatief van Seinkracht. Aanmelden: www.maakjehuishoom.nl.

Lezing NedTrain

Albert Koch houdt een presentatie met het onderwerp 'Het onderhoud van NS-materieel bij NedTrain'. De bijeenkomst is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. Aanvang 19.45 uur in wijkcentrum Riebeeck, Riebeeckweg 50. € 2,50. Zaal en bar zijn open vanaf 19.15 uur. www.nvbs.com.

Toespraak dominee

De Palestijnse baptistenpredikant dominee Naim Khoury uit Bethlehem spreekt over het thema 'Christenen in het Heilige Land'. Hij doet dat in het gebouw van de Vrije Evangelische Gemeente, Taludweg 35A. Aanvang 20.00 uur, kerk open om 19.30 uur. Zijn toespraak wordt vertaald. Iedereen is welkom en de toegang is vrij.

woensdag 20 mei

Fietstocht

De fietstocht van fietsgilde 't Gooi gaat over de natuurbrug Zanderij Crailoo, het grootste ecoduct ter wereld. De tocht passeert ook de onlangs geopende natuurbrug Laarderhoogt. € 3,-. Verzorg zelf een lunchpakket. De start is om 13.30 uur, Kerkbrink Hilversum bij het museum.

Bingo

Bij de gezellige bingomiddag in wijkcentrum St. Joseph vallen een aantal leuke prijzen te winnen. De bingo start om 14.00 uur. Plaats van handeling is het gebouw aan de Minckelersstraat 71.

Joanna Watson zingt zaterdag om 16.00 uur bij de Meentwerf.