Meiden van 't Gooi lieten zondag hun talent aan Ajax-speelsters zien.
Meiden van 't Gooi lieten zondag hun talent aan Ajax-speelsters zien. Foto: Bastiaan Miché

Hoog niveau bij talentscout

HILVERSUM – Ajax kwam zondag een kijkje nemen welke talenten er allemaal rondlopen in de jeugdafdeling van sc 't Gooi. De eerste zogeheten talentscout was bedoeld voor talentvolle meiden bij de zwart-gelen uit Hilversum.

Veertig beloftevolle speelsters met ambitie uit Hilversum en omgeving meldden zich zondag op de velden van de club aan het Kininelaantje. De voetbalsters, tussen de elf en zeventien jaar, kregen de kans om aan vier speelsters van Ajax te laten zien wat zij in hun mars hebben. Verdedigster Lauren Delleman en keepster Laura du Ry begeleidden de jongste deelnemers samen met 't Gooi-hoofdtrainers Mirella Jansen, Jaap Hofman en Stephan van Buuren. Bij de oudste groep waren Ajacieden Liza van der Most en Tessel Middag aanwezig.
"Het niveau lag erg hoog", zo laat sportvrijwilligster van 2014, Olga Lundgren van sc 't Gooi, weten. "Ajax-trainer Benno Nihom was onder de indruk van de talenten. Sommige van deze meiden kunnen de top halen", luidt haar vervolg.
Sinds 2013 hebben sc 't Gooi en Ajax een samenwerkingsverband op het gebied van meisjes- en damesvoetbal. De Hilversummers hebben een grote meidenafdeling. De twee clubs hebben onder meer technisch overleg met het kader, verzorgen demonstratietrainingen en de talenten van 't Gooi hebben stagemogelijkheden bij de bvo uit de hoofdstad.