Gemeente gaat op zoek naar een exploitant.
Gemeente gaat op zoek naar een exploitant.

College zet in op behoud van Eurobioscoop

HILVERSUM - Het gemeentebestuur heeft besloten het oorspronkelijke deel uit 1912 van de voormalige Eurobioscoop te behouden. Het deel met de toneeltoren, dat later is aangebouwd, krijgt te maken met de sloophamer. Met een tender, waarin selectiecriteria, restauratie en stedenbouwkundige voorwaarden zijn opgenomen, gaat Hilversum met het pand de markt op.

"Met het behoud van de voormalige bioscoop zal dit gebouw nog vele jaren een belangrijke plek zijn voor Hilversum", zo reageerde wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok. "We zien graag een publiekstoegankelijke functie in het gebouw dat een impuls kan geven aan de levendigheid van het plein. Er zijn partijen die geïnteresseerd zijn en volgens onderzoek zou het financieel haalbaar kunnen zijn. De volgende stap is een partij aantrekken die wil investeren. Hiervoor schrijven we een tender uit."

Maar er is nog meer werk aan de winkel voor de gemeente. Naast het gebouw is volgens het bestemmingsplan grootschalige nieuwbouw mogelijk. Door het behoud van de oude Euro vindt Hilversum dit niet langer wenselijk. Dat betekent dat het bestemmingsplan moet worden aangepast, zodat nieuwbouw wat betreft hoogte en contour past bij de voormalige cinema. Tevens past de gemeente de horecabestemming aan, waardoor het exploiteren van een café en restaurant in de nabije toekomst tot de mogelijkheden behoort.

Het college hoopt de plannen van de oude bios samen te kunnen laten lopen met de herinrichting van het Langgewenst. De start van die werkzaamheden is in januari 2016.