Nog tot 25 mei kunnen geïnteresseerden hun idee indienen.
Nog tot 25 mei kunnen geïnteresseerden hun idee indienen.

Ondernemers Bussumerstraat zorgen zelf voor meer reuring

HILVERSUM - Vijf concrete ideeën voor de Win-een-winkelactie zijn binnen. Creatieve geesten of ondernemers pur sang kunnen een winkelpand aan de Bussumerstraat winnen. Daarmee hopen de huidige winkeliers voor meer reuring in hun straat te zorgen en tegelijkertijd het probleem van leegstand mee op te kunnen vangen.

"Al een paar jaar praten we met elkaar hoe we dit gebied kunnen versterken", meldt Ewout Jansen van Il Divino Wijnen. "'Dit is een creatieve manier om voor reuring te zorgen. Via via zijn we op het idee gekomen. Het blijkt dat iets soortgelijks op Schiphol heeft plaatsgevonden. We hebben de makelaars uitgenodigd om eens een keer te komen praten. Dat was een heel positief gesprek", is het vervolg van de ondernemer.

Om een pand ter beschikking te stellen, moeten de neuzen allemaal dezelfde kant op staan. Dat betekent dat ondernemers het moeten willen en dat de makelaar en pandeigenaar hiermee moeten instemmen. Dat deden De Koster en Citadel. "Het voordeel is ook dat de gemeente ons ondersteunt. Zo staat dit initiatief op de website van centrumhilversum.nl en hebben we een filmpje geschoten dat daar ook te zien is. Dat helpt enorm", aldus Jansen.
Te winnen is een pand aan de Bussumerstraat, aan de rand van het centrum. De winnaar krijgt drie maanden de tijd zijn ondernemersdroom te verwezenlijken. In die periode fungeren de andere winkeliers als klankbord. Zij staan hun nieuwe collega bij met tips en adviezen. "We willen dat de nieuwe ondernemer goed beslagen ten ijs komt. We willen er echt een succes van maken", zegt Jansen. "Het mooie aan deze actie is dat er geen kleine lettertjes zijn. Als je er na drie maanden vanaf wil dan kan dat."

De eerste voorstellen zijn binnen. Volgens Jansen hebben vijf personen concrete interesse getoond. "Tot nu zijn het allemaal creatieve ideeën. Het is allemaal anders dan anders, en dat is ook precies wat we willen", vertelt de ondernemer. De verwachting is dat het aantal aanmeldingen nog toeneemt. Inzenders hebben tot maandag 25 mei de tijd hun verkorte plan te mailen naar wineenwinkel@gmail.com. Een aantal krijgt een uitnodiging om het plan te pitchen, waarna een jury met daarin onder meer ondernemers uit de straat en wethouder Floris Voorink bepaalt wie de gelukkige is. De verwachting is dat de winnaar medio juni bekendgemaakt wordt.