Duck Hunter van Paul Kubic.
Duck Hunter van Paul Kubic. Foto: Museum Hilversum

Hilversums talent in Museum Hilversum

HILVERSUM - Talent uit Hilversum staat centraal in de nieuwe tentoonstelling van Museum Hilversum, die zaterdag opent. In 'NOW' tonen Wouter Stips, Paul Kubic en Carla Kleekamp hun werk, zoals schilderijen, aquarellen, glasbeelden en objecten.

"We zijn buitengewoon verheugd dat we dit werk van plaatsgenoten hier kunnen tonen. Het is verrassend, mooi en raakt ons hart. De tentoonstelling biedt een kijkje in de keuken van de kunstenaars", vertelt Stef van Breugel, directeur van Museum Hilversum. "Hilversummers kunnen trots zijn op dit talent van plaatsgenoten", stelt hij verder nog.

Alle drie de kunstenaars, die een belangrijk deel van hun carrière in Hilversum wonen, exposeren ieder hun werk op een eigen etage. Stips is te zien met 'Alles is tijdelijk', Kubic met 'Nu en ooit' en Kleekamp exposeert met 'Nu en later'. "De werken verschillen, maar als je naar de collectie kijkt zie je dat de werken van de kunstenaars zich karakteriseren met de kijk op de mens", aldus Van Breugel. "Ze tonen geëngageerde kunst, er klinken maatschappelijke thema's in door, zoals het klimaat, de rol van het geld en het belang van spelende mensen. Het is bovendien een prachtige kans om de werken van deze kunstenaars samen te zien."

Deze expositie is samen met ART Hilversum en de kunstenaars samengesteld. 'NOW' start zaterdag 23 mei en loopt tot en met zondag 14 juni. Bij deze tentoonstelling verzorgt Museum Hilversum een programma met lezingen, dagelijks een rondleiding om 14.00 uur en verschillende concerten.