Zaterdag 23 mei zijn er workshops hoorspel maken in de bieb.
Zaterdag 23 mei zijn er workshops hoorspel maken in de bieb. Foto: Bibliotheek Hilversum

donderdag 21 mei

Rijbewijskeuring

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen terecht op het spreekuur in Wijkcentrum Riebeeck. Tarief: € 30,- voor de B/E-keuring en € 52,50 voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Bel voor een afspraak: 088-2323300.

Tips voor rondkomen

Welke tips moet je aan iemand geven die moeilijk rondkomt, maar hier niet graag over praat? Waar kan men hulp of ondersteuning vinden? Versa Welzijn houdt een informatieavond met Mw Cecile Hartogh (consulent Versa) in buurthuis De Lelie en beantwoordt deze vragen. 10.00 tot 11.30 uur.

Roeiclinic

Sportservice 't Gooi houdt in samenwerking met Roeivereniging Cornelis Tromp en Revalidatiecentrum De Trappenberg een roeiclinic voor volwassenen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. Zij kunnen hier op een laagdrempelige manier kennismaken met roeien. De clinic wordt gegeven door twee instructeurs van de roeivereniging die veel ervaring hebben met roeien met mensen met een lichamelijke beperking. 14.00 tot 16.00 uur. € 5,-. Meer informatie: 035-6921623.

zaterdag 23 mei

Luisterboek

In de week van het luisterboek verzorgt Bibliotheek Hilversum drie workshops hoorspel maken. Boekfragmenten zijn bewerkt tot een hoorspel die tot leven komen door te acteren met stemmen en bijpassende geluiden. Het hoorspel wordt professioneel opgenomen, deelnemers krijgen het digitaal toegestuurd. De eerste workshop voor kinderen van acht tot veertien jaar start om 11.00 uur. Volwassenen kunnen meedoen aan die van 12.45 uur en vanaf 14.30 uur is er een workshop voor ouders met kinderen vanaf zeven jaar. Kosten zijn 5 euro per persoon.

zondag 24 mei

Fietsroute

Fietsgilde 't Gooi rijdt de dagtocht Soesterduinen, vertrek om 10.00 uur van Kerkbrink Hilversum (Museum). Kosten: € 3,-. U dient zelf zorg te dragen voor een lunchpakket. www.fietsgilde.nl.

zondag 24 mei en maandag 25 mei

Fête de la Nature

Als onderdeel van het internationale festival Fête de la Nature geeft de botanische tuin Pinetum Blijdenstein rondleidingen. Zondag is het thema 'Planten uit de Oertijd', de wandeling begint om 14.00 uur en kost € 2,50. Op maandag wordt van 14.00 tot 16.30 uur de workshop 'Vijftig tinten groen' gegeven. Ontdek zo het Pinetum met alle zintuigen en werk na afloop aan een kunstwerk van materialen die zijn aangetroffen tussen de coniferen. € 10,-. Jaarkaarthouders betalen € 5,-. Van der Lindenlaan 125. www.pinetum.nl.

dinsdag 26 mei

Bingo

De Trefpunt-soos houdt weer een bingo, iedereen is welkom. Het begint om 14.00 uur in buurthuis de Lelie, Leliestraat 6-8.

woensdag 27 mei

Grasbaan Hilversum

Voor de zevende keer gaan de paarden en hun pikeurs van binnen en buiten de regio met elkaar de strijd aan in de Meent. Er worden tien spannende koersen verreden waarvan één met duosulky's. Daarnaast is er weer een prachtige demonstratie van tuigpaarden en de wereldberoemde Heinekenbierwagen en de Bolskoets van stalhouderij Zadelhof zijn aanwezig. Ook aan de kinderen is gedacht, voor hen is een speeltuin met opblaaskussens neergezet. Het terrein is geopend vanaf 14.00 uur en het programma start om 15.30 uur. Entree: € 7,-. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis entree. www.grasbaanhilversum.nl.

Café Doodgewoon
Viore

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek voor iedereen die zich wil informeren over ongeneeslijk ziek zijn en de voorbereiding op de laatste levensfase. Het thema is: Wat kan de notaris voor je doen? Een notaris vertelt wat je allemaal wettelijk kunt regelen voor de laatste fase in je leven en daarna, zoals het testament. Ook mantelzorgers, kinderen en andere naasten zijn welkom om vragen te stellen en ervaringen te wisselen. 16.00 tot 18.00 uur in Viore, Oostereind 115. Toegang is gratis, een bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden: info@viore.org.

Cursus (on)kruid

KNNV Afdeling Gooi geeft een cursus (On)kruid. De cursus is een kennismaking met veelvoorkomende planten, hun kenmerken en eigenaardigheden. € 30,-. Infoschuur Goois Natuurreservaat, Naarderweg 103a. 20.00 tot 22.00 uur. 30 mei is van 10.00 tot 12.30 uur een excursie gericht op het in de praktijk leren herkennen van onkruiden. Aanmelden: secretaris@gooi.knnv.nl.

vrijdag 29 mei

Pyjamadag Evil Plan

De rockband Evil Plan lanceert haar gloednieuwe videoclip 'Pyjama Days' in thuisstad Hilversum, wat wordt gevierd met een pyjamadag in Poppodium de Vorstin. Nadat Beatnik Fandango de avond heeft geopend, presenteert Evil Plan haar videoclip en speelt de band een eenmalige set waarin unieke gastoptredens worden verzorgd door o.a. Your Royal Highness en SNOWE. DJ Danny Diamond verzorgt de afterparty. Bezoekers die in nachtkledij komen krijgen hun eerste drankje van de band. De zaal gaat open om 20.00 uur, het feest begint om 20.30 uur. De entree is gratis.

zaterdag 30 mei

Voorjaarsmarkt

Op de voorjaarsmarkt van St Joseph staan kramen met creatieve producten. Zo zijn er kleine cadeautjes, lekkernijen en tweedehands kleding. Ook is er een springkussen en livemuziek. 10.00 tot 15.00 uur. Wijkcentrum St Joseph, Minckelersstraat 71. Voor tafelhuur en informatie: 035-6420719.

Stoer in de Schaduw

De botanische tuin Pinetum Blijdenstein en Groei & Bloei Afdeling Hilversum en Wijdemeren houden van 10.00 tot 17.00 uur een plantenmarkt met als thema (half)schaduwplanten. Gespecialiseerde kwekers en diverse plantenverenigingen zijn aanwezig om bezoekers te informeren over planten en heesters die geschikt zijn voor een schaduwplaats. Naast de markt zijn er rondleidingen door de tuin en de kassen en wordt een aantal korte lezingen gehouden in het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang. Om 13.00 uur houdt Ton Hannink, autoriteit in de clematiswereld, een verhaal over zijn favoriete (half)schaduwplant, de clematis. Toegang € 2,50, jaarkaarthouders Pinetum en leden Groei & Bloei gratis. Van der Lindenlaan 125. www.hilversum.groei.nl.

Dansvoorstelling
'Step up'

'Step up' is een dansvoorstelling voor liefhebbers van muziek. Het thema van de voorstelling is 'schoenen' en alle facetten van dans zijn in de voorstelling verwerkt. Meer dan 200 dansers uit alle leeftijdscategorieën van Studio Dansu dansen klassiek ballet, breakdance, moderne dans en hiphop. Locatie: Theater Gooiland Hilversum, Emmastraat 2. Aanvang: 14.00 en 19.00 uur. € 15,-. Kaartverkoop: www.gooilandtheater.nl.

Jubileumconcert

Prinses Irene

Harmonieorkest Prinses Irene geeft in het kader van haar 70ste jubileum samen met het Haarlems Gemengd Koor een concert in het Muziekcentrum van de Omroep. De jubileumconcertreeks bestaat uit de uitvoering van 'The Armed Man: A Mass for Peace' van Karl Jenkins, gecomponeerd voor koor, orkest en solisten en vertoning van aangrijpende beelden. 20.15 uur. Reserveren via www.prinses-irene.nl. € 20,-.