Hans Dulfer moest maandag tijdens het pinksterfestival in Club Rex optreden in de keuken, omdat het zo druk was.
Hans Dulfer moest maandag tijdens het pinksterfestival in Club Rex optreden in de keuken, omdat het zo druk was. Foto: Bastiaan Miché

'Deze samenwerking lijkt goed te werken'

HILVERSUM - "Het is goed om te zien dat de partijen met elkaar samenwerken en dat dit ook wat oplevert. Dat blijkt ook hoe leuk mensen het pinksterfestival vonden", zo zegt Leon Zwaans, directeur van Podium de Vorstin.

Een deel van de Hilversumse horecaondernemers werkt sinds vorig jaar samen om gezamenlijk meer te bieden in de binnenstad. Het paasfestival van 2014 was de eerste keer dat de partijen de krachten bundelden en dat smaakte naar meer. Het genoemde evenement kreeg een vervolg in 2015 en maandag verzorgden zij de eerste editie van het pinksterfestival.

Zwaans blikt tevreden terug op maandag. De opkomst was goed, het festival met jazz, blues en soul werkte prima en de tocht langs de deelnemende cafés en het poppodium sloeg aan. Daarnaast zegt de directeur dat het weer ook gunstig was voor muzikale optredens binnen in de de kroegen. Na de zomer gaan de centrumondernemers verder. Zo willen zij een nieuw Halloween-evenement gaan organiseren. Tevens denken zij gezamenlijk in te gaan haken op Rondje 35 en de Open Studio Dagen.