Ook aandacht voor schilderwerk
Ook aandacht voor schilderwerk Archieffoto: Bob Awick

Hilversumse amateurkunst in de schijnwerpers

HILVERSUM - Dans, toneel, fotografie, schilderen, sieraden maken, muziek: alles passeert tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) wel de revue in Hilversum. "Er is echt van alles en nog wat en voor iedereen is er wat wils", meldt een medewerkster van de GSA-galerie.

De WAK is een landelijk evenement. In Hilversum is een lokaal programma opgesteld waarin amateurs uitgebreid de ruimte krijgen zich te presenteren. Het idee is om het publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met uiteenlopende activiteiten uit het culturele- en amateurkunstaanbod. Belangrijk is het verrassingselement: iets horen, zien of doen waar de bezoekers normaal niet aan toe zouden komen, iets lokaal waarvan je niet wist dat het bestond of op stap met mensen die je vaak (nog) niet kent en wat dan leuke gesprekken oplevert.

De opening vindt vrijdag 29 mei plaats in GSA aan de Langestraat. Dat gebeurt om 19.00 uur. Martijn Luttmer verzorgt het muzikale gedeelte. Hierna is er een open podium en een familieconcert bij Globe.
Voor het eerst doet hier ook een basisschool aan mee. Groep 4 van KinderRijk uit Naarden is aan de slag gegaan met als idee 'Kleine artiest voor een groot publiek'. De kinderen doen mee aan de tentoonstelling als onderdeel van het werk van cursisten van de Hilversumse beeldend kunstenaars Giel Clijsters en Christie Rusche. Het werk, met het thema 'Sprookjes', krijgt een plek in GSA.
Zondag 7 juni vindt de afsluiting plaats. Tussen 11.00 en 15.00 uur is er een kunstmarktmanifestatie voor amateurkunstenaars. Meer informatie is te vinden op www.gsagalerie.nl.