Dansen na de onthulling van het bord.
Dansen na de onthulling van het bord. Foto: Bastiaan Miché

Leeuwenhoekschool van start als Sterrenschool

HILVERSUM - De kinderen zitten inmiddels weer in de schoolbanken. De zomervakantie zit er nu echt op. Bij de basisschool aan de Huijgenstraat 35, de voormalige Leeuwenhoekschool, hebben ze met smart uitgekeken naar het nieuwe schooljaar. Want vanaf deze week is de eerste Sterrenschool van start gegaan.

Dit is de eerste school in Hilversum en omstreken. Dat moet worden gevierd. Wethouder Eric van der Want kwam dinsdag langs. De D66-wethouder onthulde het nieuwe naambord en daarmee gaf hij het startschot voor een week van festiviteiten die in en om de school plaats gaan vinden. "Onze manier van werken sluit naadloos aan bij het passend onderwijs en de veranderingen in de maatschappij", zegt directeur Lia Rosa Gastaldo over de ontwikkelingen. "De maatschappij van nu vraagt andere dingen van kinderen en ouders, dan die van vijftien jaar geleden."

De nieuwe school werkt volgens de zogeheten Sterrenschoolprincipes. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de kinderen werken in units en dat vakspecialisten rekenen, taal en lezen de lessen verzorgen. De redenering is dat op deze manier betere afstemming is op verschillende niveaus. Creatieve vakken als kunst, muziek en theater passeren eveneens de lesrevue.

De Sterrenschoolkinderen gaan minimaal 25 uur per week naar school. Hierbij is het mogelijk een arrangement af te sluiten met flexibele start- en eindtijden. Tevens bestaat de mogelijkheid uren te sparen. Deze uren kunnen dan op een door de ouders gepland moment worden opgenomen. Dit gaat wel in overleg met de schoolleiding.