Vijftig stoelen per dag is het streven.
Vijftig stoelen per dag is het streven. Foto: Bastiaan Miché

Theaterrood voor Gooiland

HILVERSUM - Aan de laatste opknapbeurt is nu begonnen. Theater Gooiland krijgt nieuwe theaterstoelen. "Alles wordt nu één kleur. Het wordt echt warm theaterrood", laat Theo Admiraal, eigenaar van stoffeerderij Calypso, weten.

"Voor ons is dit een grote klus. We doen 750 theaterstoelen", meldt Admiraal. Maandag is zijn personeel begonnen aan het vervangen van de theaterstoelen in de Hilversumse schouwburg. Die waren ook wel toe aan iets nieuws. Maar Calypso, met vestigingen in Zwartsluis en Capelle aan de IJssel, is al tijden bezig met deze opdracht. De stof is een tijd geleden al besteld. In totaal 1100 meter voor de stoelen van Gooiland. Er zijn mallen gemaakt en op basis daarvan is alles al netjes geknipt en voorgeconfectioneerd.

Logistiek is het een strakke planning. Donderdag 3 september moeten de 470 stoelen in de benedenzaal klaar zijn. Vrijdag 18 september is het de bedoeling dat het balkon ook is aangekleed in het nieuwe en warme theaterrood. "Dat komt neer op vijftig stoelen per dag." Dat klinkt makkelijker dan gezegd, aldus Admiraal. Omdat alles handwerk is, is deze klus behoorlijk bewerkelijk.

Bijzonder is deze opdracht wel voor Admiraal. "Het is voor het eerst dat we een theater doen", aldus de eigenaar van het bedrijf dat in 1992 startte.