Azor Matusiwa (onderste rij, rechts) bij de jeugd van Wasmeer.
Azor Matusiwa (onderste rij, rechts) bij de jeugd van Wasmeer.

Azor Matusiwa: 'Binnen drie jaar in Ajax 1'

HILVERSUM - De uit Angola gevluchte familie Matusiwa knokte twaalf jaar lang om in Nederland te mogen blijven. Veel leden van sportclub Wasmeer sprongen destijds voor de familie in de bres. In 2005 kwam de verblijfsvergunning af. Het betekende onder andere dat de toen 7-jarige (en dus in Hilversum geboren) Azor Matusiwa kon blijven voetballen bij Wasmeer. Nu heeft hij een ander belangrijk document in handen: een profcontract bij Ajax.

Het talent van Azor werd opgepikt door eerst de scouts van Almere City en later die van Ajax. Twee seizoenen geleden stapte hij over naar de roemruchte club uit de hoofdstad, die de nu 17-jarige Hilversummer tot medio 2018 aan zich heeft gebonden. Zijn familie was erbij toen Azor het contract tekende in het bijzijn van directeur Marc Overmars. "Dit voelt heerlijk. Ik begin aan mijn derde seizoen bij Ajax en nu teken ik al een contract. Binnen drie, vier jaar wil ik in het eerste spelen", zegt Azor op de website van Ajax. Als dat lukt, zou hij in de voetsporen treden van Davy Klaassen, ook oud-Wasmeer. Eerst maar eens speeltijd krijgen bij de A1.

Said Mousslih
Ook Wasmeer is er trots op en plaatste een bericht en een aantal jeugdfoto's van Azor op de website. "Hij heeft maar liefst acht seizoenen bij onze club gespeeld. Hij speelde in F-, E- en D-selectieteams met Mats de Jong, Rick van de Kraats, Aaron Oudenaller, Dennis Rood, Fatih Egirgen, Emrullah Koc, Nordin Verweij, Tico Mulder, Dylan van Barneveld, Tom Legerstee en Said Mousslih. De laatste tekende vorig jaar een contract bij FC Twente."