Kijken is ontdekken in het Medisch Centrum Dudokpark.
Kijken is ontdekken in het Medisch Centrum Dudokpark. Foto: Hans Almekinders

tot maandag 28 september

Zomerinloop

Ook in de zomervakantie kan iedereen elke maandag een bezoek brengen aan buurthuis De Lelie. Van 13.30 tot 15.30 uur kunnen bezoekers biljarten, jokeren, rummikuppen, klaverjassen, breien en kaarten maken. Van 19.30 tot 21.30 uur kunnen aanwezigen darten, biljarten en spelletjes spelen. De toegang is gratis. Leliestraat 6-8.

tot vrijdag 30 oktober

Tentoonstelling

De tentoonstelling van kunstenaar en fotograaf Xandra Richters en beeldend kunstenaar Hans Almekinders is te zien in het Medische Centrum Dudokpark. Richters exposeert natuurstillevens en Almekinders toont ruimtelijke beelden die geïnspireerd zijn door het werk van Dudok. Het werk is te koop aan de balie. Openingstijden van maandag t/m woensdag: 9.00 tot 17.00 uur. Adres: Hoge Naarderweg 3.

donderdag 20 augustus

DuurSamSam

Ontdek, verbind, ontmoet en werk samen tijdens DuurSamSam. Op het evenement vinden aanwezigen mensen met dezelfde interesses om zo samen te sporten, wandelen, boodschappen, filosoferen, mediteren, uitgaan, koken, dansen, schilderen, skeeleren, dichten en schrijven. Veel activiteiten zijn namelijk gemaakt om samen te doen en het team van Power Youth creëert zo meer verbinding en samenwerken in Hilversum. Kom alleen of nodig iemand uit om samen te gaan. DuurSamSam vindt plaats in Wijkcentrum St. Joseph, Minckelersstraat 71. De toegang is gratis, inloop van 19.00 tot 21.00 uur. Voor informatie of vragen: duursamsam@gmail.com.

zaterdag 22 augustus

Fietstocht

De fietstocht van de Hilversumse stadsgidsen van Senver voert langs een aantal architectonische werken van Jan Slot. Slot heeft in de periode 1898-1938 een reeks interessante gebouwen ontworpen met veelal Jugendstil-kenmerken. Tweeëndertig woonhuizen zijn gemeentelijk monument en twee staan op de rijksmonumentenlijst. De fietstocht begint om 10.30 uur bij Museum Hilversum op de Kerkbrink en kost € 2,50 voor Senver-leden. Introducés betalen € 4,-. www.hilversum-wandelgidsen.nl.

Repair Café

Na een zomerstop is het Repair Café Hilversum weer open. In wijkcentrum Riebeeck aan de Van Riebeeckweg staan vrijwilligers van 11.00 tot 14.00 uur klaar om reparaties uit te voeren. Naast huishoudelijke apparatuur kunnen bezoekers ook terecht om hun computer, fietsen, kruiwagen, audioapparatuur, wekkers, kleding, textiel, sieraden en speelgoed te laten repareren. Geen kapotte spullen, maar wel zin om een kopje koffie te drinken met buurtgenoten? Iedereen is welkom. De reparaties en toegang zijn gratis, eventuele onderdelen dienen zelf gekocht te worden.

zondag 23 augustus

Fietstocht

Fietsgilde 't Gooi rijdt de middagtocht 'Omroepgeschiedenis', vertrek om 13.30 uur vanaf het Mediapark, Beeld en Geluid. De tocht gaat langs de oude en nieuwe omroepgebouwen in Hilversum. Kosten: € 3,-. www.fietsgilde.nl.

Fotograferen

De workshop 'Fotograferen van oerplanten' is bedoeld voor iedereen die niet veel fotografeert, maar graag professioneler aan de slag wil gaan. Laat u inspireren door de varens en bomen in het Pinetum. Fotografe Wendy van Kuler geeft uitleg over de technische aspecten en mogelijkheden van het fototoestel. Iedere digitale camera of compactcamera is geschikt om te gebruiken. Keuze uit 23 augustus of 6 september. 14.00 tot 16.00 uur. € 25,-. Aanmelden: 035-6231123.

donderdag 27 augustus

Straatborrel

De Arendstraat & Werf35 houden een straatborrel. Locatie: De Smederij in 't Fabriekje op de Werf. 16.30 tot 18.30 uur.

zondag 30 augustus

Exposities

De Gooise Kunstkring organiseert deze zomer verschillende exposities in het Dresselhuyspaviljoen op Landgoed Zonnestraal. Het project laat hedendaagse kunstenaars reflecteren op de geschiedenis van Zonnestraal als voormalig sanatorium, de vernieuwende architectuur en de huidige status als Nederlands cultureel erfgoed en Unesco Werelderfgoed. 30 augustus vertellen dichters Gerard Beentjes en Dik Doornbos en beeldend kunstenaars Eddy Geelrings en Madeleine Metsaars het verhaal van Zonnestraal. Tijd: 12.00 tot 17.00 uur. Om 12.00 en 14.00 uur zijn er rondleidingen. www.gooisekunstkring.nl.