De kruising Brinkweg/Vaartweg is opnieuw ingericht.
De kruising Brinkweg/Vaartweg is opnieuw ingericht. Foto: Bastiaan Miché

Verkeerschaos in zomer is 'enorm meegevallen'

HILVERSUM - De kritiek op de vele wegwerkzaamheden en de daarbij behorende omleidingen in Hilversum was niet mals. Inwoners en politici uitten vooraf hun onvrede in niet mis te verstane bewoordingen. Voorspeld was één grote verkeerschaos. Wethouder Floris Voorink van Verkeer kreeg zelfs te horen dat er doden zouden vallen. Nu de meeste wegwerkklusjes geklaard zijn, blijkt dat er van chaos nauwelijks sprake is geweest.

De VVD-bewindsman geeft eerlijk toe dat hij een pittige zomer had verwacht. Zelf was hij ook niet gelukkig met de afsluiting van twee toegangswegen (N525 en de Minckelersstraat bij Anna's Hoeve), maar het kon echt niet anders. "Ik hield mijn hart vast voor een hete zomer. Toch is alles goed gegaan. Er is natuurlijk wel wat gemopper geweest en mensen hebben ook heus hinder gehad van alle afsluitingen. Zo moesten Hilversummers langer in de auto zitten dan gebruikelijk", meldt de liberaal desgevraagd.

De herstelwerkzaamheden aan het asfalt op de Johannes Geradtsweg zijn klaar. De kruising Brinkweg/Vaartweg is op tijd heringericht. Als het goed is, is de klus bij Anna's Hoeve aan het eind van deze week afgerond. Alleen de A1 is vanaf de Hilversumseweg (N525) voorlopig nog niet te berijden. Dat is een provinciaal project.
Voorink rept over een leerzame zomer. Hij weet dat hij nu vertrouwen kan hebben in de verkeersdeskundigen. "Het is echt enorm meegevallen." Volgend jaar zomer staan er weer diverse projecten op stapel, waaronder het Langgewenst. Begin 2016 bespreekt de wethouder de planning van de wegwerkzaamheden met de gemeenteraad. Duidelijke communicatie is wenselijk.