Kathleen Vael.
Kathleen Vael. Foto: Naomi Glorie

Kathleen Vael

Kathleen Vael is vandaag precies 49 jaar geleden geboren in Zeeuws-Vlaanderen. Ze woont 19 jaar in Hilversum.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik heb een eigen cosmeticalijn, www.nybf.nl., volledig geïnspireerd op mijn behoefte om natuurlijke producten, zonder toevoeging van parfum, te gebruiken die echt werken. Wat ze moeten doen? Je huid voorzien van de juiste werkstoffen in de hoge dosissen die écht werken, zorgen dat je er direct beter uitziet en er zo natuurlijk mooi uitziet."

Wat doe je als je niet werkt?
"Volgens mij werk ik altijd. Ik vind wat ik doe zo enorm leuk dat die knop altijd aan staat. Die gaat eigenlijk nog het beste uit als ik op reis ben. Reizen is mijn andere passie."

Als je uitgaat in Hilversum, waar kunnen we je dan vinden?
"Ik ben het even kwijt in Hilversum. Rex blijft leuk, maar ik wijk de laatste tijd voor een hapje eten uit naar restaurant Vlaar in 's-Graveland of Bangkok in Laren. Allebei betaalbaar, fijne sfeer en heerlijk eten. Ik zoek in Hilversum naar het oude 'Musk'-gevoel. Die combinatie van fijne entourage, een lekker drankje en relaxed eten."

Wat vind je leuk aan Hilversum?
"Ik hou vooral van de openheid van het Gooi. Toen ik hier net woonde vergeleek ik het met Los Angeles, waar ik vroeger als journaliste regelmatig was. Iedereen is bij voorbaat aardig en communicatief."

Je bent een dag burgemeester. Wat ga je doen?
"Met een dochter van 17 die hier uitgaat ben ik voor meer veiligheid op straat 's nachts. En dan bedoel ik niet dat ze als een malle moeten controleren op alcohol want ik geloof niet dat er nou echt zo veel goeds komt van die 18-regel, behalve stiekem drinken en ergens dronken worden op een plaats waar niemand je ziet of kan beschermen, maar simpelweg op de veiligheid."

Wat mag niet ontbreken in het toilettasje van de Gooise vrouw?
"In de zomer zou elke vrouw the eye & face treatment van nybf in haar toilettas moeten hebben. Elke vitamine die je maar nodig hebt en je ziet er direct top uit."