Benefietfilmvoorstelling in het filmtheater.
Benefietfilmvoorstelling in het filmtheater.

Soroptimisten weer in actie voor Syrië

HILVERSUM - Na een concert te hebben gegeven voor het Unicefproject Back to School zet de Soroptimistclub Hilversum zich opnieuw in voor dit goede doel. Samen met Filmtheater Hilversum verzorgt deze vereniging zondag 17 januari een benefietfilmvoorstelling.

Vroege vogels kunnen een ontbijt nuttigen in het Hilversumse filmtheater. Vanaf 10.00 uur is dat mogelijk. Voor deze vroege maaltijd en het zien van de film betaalt de klant 25 euro. De helft hiervan gaat naar het goede doel. De opbrengst van de dag gaat naar de actie Back to School. Soroptimistclubs in Nederland bouwen in samenwerking met Unicef Nederland prefab scholen voor Syrische vluchtelingenkinderen die in Turkije wonen. "Aan het einde van het conflict kunnen we helaas niks doen", meldt de Hilversumse club. "We willen onze ogen echter niet sluiten. Een school biedt structuur, een veilige plek, contact met lotgenoten en natuurlijk onderwijs", luidt de uitleg.

De film 'Spotlight' staat op de rol. Deze is te zien in de voorpremière. Om 11.00 uur gaat het licht uit in de zaal. In deze film stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe in 2003 op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap die uiteindelijk een van de grootste uit de Amerikaanse geschiedenis werd.

Een kaartje voor de film kost 12,50 euro. Daarvan gaat 10 euro naar het project. Kaarten zijn te reserveren via rekeningnummer NL87INGB0000 588796 ten name van Soroptimist Internationaal Club Hilversum e.o. onder vermelding van 'film en ontbijt' of 'film', naam en het aantal kaarten.