Bewoners Liebergerweg delen pamfletten alias zienswijzen uit in hun buurt.
Bewoners Liebergerweg delen pamfletten alias zienswijzen uit in hun buurt. Foto: Bob Awick

Verzet tegen HOV-tunnel

HILVERSUM - Bijna geruisloos gaat het project van het hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) verder, terwijl dit project omstreden is. Vijf bewoners van de Liebergerweg willen de stilte doorbreken en komen in verzet tegen het bedrijvenverkeer door woonstraten als straks de tunnel aan de Oosterengweg wordt aangelegd.
Deze week zijn de vijf initiatiefnemers de wijk in gegaan met een stapel pamfletten om de bewoners te wijzen op de te verwachten verkeerschaos. Deze pamfletten fungeren tevens als bezwaarschriften. "We gaan ervoor om zeker een paar honderd zienswijzen op dit thema bij de provincie te krijgen", meldt Martin Triebels, zegsman namens de vijf bewoners.
Het vijftal heeft besloten in actie te komen nadat zij op donderdag 10 december een gesprek hebben gehad met het HOV-projectbureau. Zij vrezen grote overlast. Met de komst van de tunnel verliezen twee bedrijventerreinen hun aansluiting op de Oosterengweg. Volgens hen vindt de provincie Noord-Holland dat vrachtauto's, busjes, bezoekers, woon-werkverkeer dan via de woonstraten bij de bedrijven moeten komen.
"Gealarmeerd door een ontsluitingsweg over IFF-terrein hebben wij toen al onze vragen kunnen stellen en deze pijn ontdekt. Anderen kunnen pas op woensdag 13 januari hun vragen stellen en dan hebben ze nog maar één week om daar iets mee te doen. Dat is schandelijk", aldus Triebels.