De Hilversumse praktijk beschikt over speciale rugrevalidatieapparaten.
De Hilversumse praktijk beschikt over speciale rugrevalidatieapparaten. Foto: MoveWell

MoveWell laat het lichaam goed bewegen

HILVERSUM - De naam MoveWell zegt het al: goed bewegen. Dat is dan ook wat centraal staat in de chiropractiepraktijk aan het Dudokpark. MoveWell werkt met een geheel nieuw concept waarin de cliënt met een passend behandelplan in drie stappen van rug- en nekklachten en nog veel meer fysiek ongemak afkomt.

"Het leuke van MoveWell is dat we niet alleen chiropractie bieden maar ook rugrevalidatie. Samen maakt dat de perfecte formule voor iemands herstel", merkt Sten Hofstad op. Begin vorig jaar ging zijn praktijk in Hilversum open. Na bijna tien jaar gewerkt te hebben bij een behandelcentrum in Amsterdam was het tijd om voor zichzelf te beginnen. Hij kwam in het Gooi uit. Hofstad liet zijn oog vallen op de locatie in het Medisch Centrum Dudokpark. Goed bereikbaar, meer andere jonge ondernemers en de mooie plek waren de redenen om in Hilversum te beginnen. De start was veelbelovend, waardoor de chiropractor het team heeft kunnen uitbreiden met een assistente, een rugrevalidatietherapeut en een andere chiropractor.
De chiropractor heet in de volksmond ook wel de kraker. Maar Hofstad heeft het niet over kraken, hij spreekt van manipuleren. Het krakende geluid dat tijdens de behandeling hoorbaar kan zijn, is niet meer dan een luchtbel die uit de gewrichtsvloeistof komt. Manipuleren is een van de technieken die een chiropractor gebruikt. Een andere is bijvoorbeeld mobilisatie, waarbij het gewricht langzaam in beweging gebracht wordt.
De chiropractor kijkt naar het gehele bewegingsapparaat. Iemand kan bijvoorbeeld last hebben van zijn nek, maar dat betekent niet dat de klacht alleen maar te maken heeft met de nek. Daar kan heel goed een link zijn met de onderrug of de heup. Veel klachten komen voort uit de rug. Dat heeft te maken met de wervelkolom. Hofstad zegt dat als er maar één kink in de kabel zit dat effect kan hebben op de rest van het lichaam.

Duidelijkheid
Na de intake wordt een behandelplan met de cliënt opgesteld. MoveWell is bekend om het 'In 3 stappen beterprogramma'. Duidelijkheid over het herstel van een klacht is hierin het allerbelangrijkst, meent Hofstad. Het verbeteren van de klacht is de eerste stap. Dit gebeurt met behulp van chiropractische behandelingen, zoals manipulatie en mobilisatie. Hierna is het tijd om de betrokken spieren sterker te maken met diverse oefeningen. Bij rugklachten kan dit worden aangepakt op de speciale rugrevalidatieapparaten waar de praktijk over beschikt. De derde stap is de onderhoudsfase. De chiropractor kijkt naar de risicofactoren en zorgt ervoor dat de klachten niet meer terugkomen.

Meer gegevens over MoveWell zijn te verkrijgen via www.movewell.nl of bel 035-7600645.