Vrijdag 8 januari neemt Martin Mans plaats achter het orgel in de Grote Kerk.
Vrijdag 8 januari neemt Martin Mans plaats achter het orgel in de Grote Kerk.

vrijdag 8 januari

Nieuwjaarsconcert

Organist Martin Mans en trompettiste Jantine Kalkman geven een nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk. Zij brengen een muziekprogramma speciaal toegesneden op de Grote Kerk. De kerk is open vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur. Er zijn geluidsdragers te koop. Voor € 10,- kan dit concert worden bijgewoond. Kinderen tot twaalf jaar € 5,-. De kaarten zijn voorafgaand aan het concert in de kerk verkrijgbaar.

zaterdag 9 januari

Proeflessen Musical

FanWork Musicals geeft gratis proeflessen. Jongens en meiden kunnen dan twee uur proeven aan de musicalcursussen en zo beslissen of ze de week erop willen starten. Iedereen tussen de 6 en 21 jaar is welkom. De kinderen van 6 t/m 8 jaar hebben les op woensdagmiddag en de jongens en meiden van 9 t/m 21 jaar hebben in hun eigen leeftijdsgroepen les op zaterdag. www.fanworkmusicals.nl.

Muziekcafé

Het Muziekcafé is elke zaterdagmiddag live te beluisteren op Radio 2 vanuit het Podiumcafé van Podium de Vorstin. Dit muzikale programma ontvangt iedere week vier (inter)nationale artiesten voor een optreden en een interview. Kom de live-uitzending bijwonen. Toegang is gratis, vanaf tien jaar. Open vanaf 15.00 uur. Start programma om 16.00 uur. Koninginneweg 44. www.muziekcafe.nl.

Klavecimbel

Marion Boshuizen & Henk van Zonneveld brengen een programma naar de Javalaan 31. Op het programma staan composities: Concerto in a van Johann Ludwig Krebs, een Duetto van Christoph Schaffrath, het Concert in F van Wilhelm Friedemann Bach en de vroege versie van het Concert voor 2 klavecimbels in C van vader Bach. Aanvang 20.15 uur, er is een pauze rond 21.00 uur. Entree is vrij, collecte bij vertrek. Reserveren: henkvanzonneveld@chello.nl.

zondag 10 januari

Bingo

In buurthuis De Lelie aan de Lelietsraat 6-8 rollen de bingoballen weer deze middag. Het kienen begint om 14.00 uur. Voor hapjes is gezorgd.

maandag 11 januari

Jokeren

Liefhebbers van jokeren kunnen vanaf 13.30 uur terecht in buurthuis De Lelie. De jokermiddag in het centrum aan de Leliestraat 6-8 duurt tot 15.30 uur. De kosten zijn 0,50 euro. Meer weten? Bel 035-6215970.

Kapellezing

Spreker van de kapellezing is Alain Verheij. Thema: Religie, juist nu moeten theologen, gelovigen, mensen die in zingeving onderweg zijn, van zich laten horen. 's-Gravelandseweg 144. 20.00 uur. www.dekapel.nu.

dinsdag 12 januari

Nieuwjaarsreceptie

De gemeente Hilversum, Rabobank Hilversum Vecht en Plassen en BV Hilversum verzorgen een receptie in het Muziekcentrum van de Omroep aan de Heuvellaan. De inloop is van 16.00 tot 16.20 uur. Burgemeester Pieter Broertjes opent de receptie. Op het programma staan verder muziek van het Radio Philharmonisch Orkest, de uitreiking van de Ondernemer van het Jaar en de uitreiking van de gemeentespeld. De receptie duurt tot 19.00 uur.

woensdag 13 januari

Film, Ladies Only

De film 'Brasserie Valentijn' draait tijdens de Ladies Only bij JT Bioscoop Hilversum. Dames worden om 19.15 uur verwelkomd met een hapje, drankje en een foyer vol met standjes. De film start om 20.00 uur en na afloop van de film krijgen de bezoeksters een goedgevulde goodiebag mee naar huis. Tickets à € 13,50 zijn te koop via www.jt.nl of de kassa bij de cinema die is gevestigd op het marktplein.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café in Het Brinkhuis te Laren is het trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familie en hulpverleners. Het thema van deze bijeenkomst is de Dementia App. Deze app is bedoeld voor patiënten, familie en zorgverleners en heeft een belfunctie, een agenda en een logboek. Ook kan men herinneringen zoals dierbare foto's en muziek samenvoegen en opslaan. 19.30 tot 21.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid om na te zitten en wat te drinken.