Sabina de Bruin is initiatiefneemster van 'Lokaal Kabaal' in Podium de Vorstin.
Sabina de Bruin is initiatiefneemster van 'Lokaal Kabaal' in Podium de Vorstin. Foto: Michael Bosboom

Hilversumse regelt alternatief feest in Hilversum

HILVERSUM - Je kunt je erbij neerleggen dat er te weinig alternatieve feesten zijn in Nederland, maar daar kun je ook wat aan doen. Dat is exact wat Sabina de Bruin heeft gedaan. De Hilversumse is in actie gekomen en heeft samen met Podium de Vorstin 'Lokaal Kabaal' in de steigers gezet.

"Ik moest telkens echt ver reizen om naar zo'n evenement te gaan, dus leek het me leuk om dit in Hilversum te beginnen. Lekker centraal", meldt de 26-jarige inwoonster van de mediastad. "Als niemand het initiatief neemt, dan gebeurt er sowieso niets. Ik ben ervan overtuigd dat de alternatieve scene nog steeds bestaat en groeit. Deze scene bestaat niet alleen uit mensen in de leeftijd tussen de twintig en dertig, maar ook de mensen die zich de geweldig newwavefeesten in de jaren 80 nog goed kunnen herinneren", aldus De Bruin.

De Bruin is met het idee gekomen en vrijdag 29 januari (morgen) staat de eerste editie van 'Lokaal Kabaal' op het programma van de Vorstin. Het is de intentie dat dit alternatieve feest een terugkerende activiteit wordt. Wat heeft dit dan te bieden? Bezoekers kunnen rekenen op postpunk, 80's & 90's, grunge, new wave industrial techno en alles wat daartussen te vinden is, luidt de omschrijving. Naast lekkere muziek is ook het decor een belangrijk onderdeel van dit nieuwe evenement.

Morgen openen drie dj's het bal van 'Lokaal Kabaal'. Het gaat om DJ Spud, DJ Anoxemia en DJ B.U.R.B. De deuren van de zaal gaan om 22.00 uur open. Een kaartje kost 5 euro en is onder andere te verkrijgen bij Platenhuis 't Oor aan de Leeuwenstraat en het UITpunt in het Hilvertshof.