Raadslid Akrouh koos de openbaarheid en deed zijn verhaal bij Jinek.
Raadslid Akrouh koos de openbaarheid en deed zijn verhaal bij Jinek.

'Bedreigingszaken moet je achter de schermen regelen'

Vervolg van pagina 1

HILVERSUM - Het in de openbaarheid bespreken van bedreigingen is niet zoals het hoort en is niet wenselijk. Dat is althans de mening van burgemeester Pieter Broertjes. Daarmee reageert hij op het idee van PvdA-raadslid Saami Akrouh.

Tegenover RTi Hilversum verklaarde Broertjes dat je eigenlijk niet praat over bedreigingen. "Iedereen rolt nu over elkaar heen. Dat is toch wel een beetje een Hilversumse ziekte aan het worden, vind ik, waar ik niet graag aan meedoe. Bovendien kom ik uit de school dat je over bedreigingen eigenlijk niet praat. Zaken regel je achter de schermen. Je helpt iemand wel, natuurlijk", was zijn reactie. Hij is dan ook geen voorstander van een collectief debat, al realiseert hij zich dat de gemeenteraad daar een andere mening op nahoudt.
Afgelopen week kwam het fenomeen bedreigingen van raadsleden en bestuurders weer in het nieuws. PvdA'er Akrouh deed een oproep op zijn Facebookpagina aan de mensen die hem bedreigen. Hij schreef een kopje koffie te willen drinken met zijn bedreiger, die hem haatmails en privéberichten stuurt. "Niet om jou paternalistisch toe te spreken, maar om je eens goed wakker te schudden. Uiteraard op een vriendschappelijke manier. Ik hoop dat jij de spreekwoordelijke oogkleppen af wil zetten om elkaars zorgen te delen", was zijn mededeling, waar tot nog toe geen gehoor aan is gegeven.