Woensdag 3 februari verhalen over de Zuidpool in de Kapel.
Woensdag 3 februari verhalen over de Zuidpool in de Kapel. Foto: Marlies Kortenoever

donderdag 28 januari

Tafeltennis

Tafeltennisvereniging Hilversum, Revalidatiecentrum De Trappenberg en Sportservice 't Gooi organiseren een tafeltennisclinic voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening. De clinic wordt onder professionele begeleiding gegeven door Eugene Staffhorst. Tafeltennis kan op elk niveau worden gespeeld, ook bij geringe inspanning en in een rolstoel. Bij tafeltennis verbeter je je coördinatie, lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen en snelheid. De clinic vindt plaats in het tafeltenniscentrum op Vaartweg 52, van 10.00 tot 11.30 uur. € 2,-. Sportzaal mag niet met buitenschoenen betreden worden. Aanmelden via 035-6921623.

vrijdag 29 januari

Poëzieconcert

Tijdens de week van de poëzie verzorgen EnsembLeChatNoir en Gerdie Brongers een poëzieconcert in Bibliotheek Hilversum. Gerdie Brongers, journalist en dichteres, draagt voor uit haar dichtbundel 'Schaduwen'. EnsembLeChatNoir omlijst de gedichten met muziek. 20.00 tot 21.00 uur. 's-Gravelandseweg 55. Entree: € 12,50. Kaarten: www.bibliotheekhilversum.nl.

Soul Food

Zeven keer per jaar op de laatste vrijdag van de maand trakteren DJ Hell.nl en DJ Danny Diamond bezoekers van de Vorstin op een gratis funky avond. De dj's draaien old & new soul, discoclassics, acid jazz, funk en hiphop. En dit allemaal onder het genot van diverse soulfoodhapjes, speciaal gemaakt voor de Soul Food-avond. Entree is gratis. 21.30 uur.

zaterdag 30 januari

Boek signeren

Kinderboekenschrijfster Tosca Menten signeert tussen 14.00 en 15.00 uur haar boek 'Dummie de Mummie' in de TUI-winkel aan de Kerkstraat 75. T/m 7 februari krijgt men bij het boeken van een vakantie een boek cadeau. TUI en de Stichting CPNB proberen op die manier te laten zien dat het leuk is in de winkelstraat. Er kan gekozen worden uit een selectie van tien boeken voor volwassenen en kinderen.

Cover bands

In Podium de Vorstin vindt een voorronde plaats voor het 12e seizoen van de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2016 voor Regio Noord-Holland. Bands: A'Little Late, Matching Socks, The Royal Hillbilly Club, The Royaltease en #trendingtopic. Tickets: www.theclashofthecoverbands.com. 20.30 uur.

zondag 31 januari

Lezing schilderen

Kunsthistoricus Wieteke van Zeil geeft een lezing over verschillende details in schilderijen. Deze laat zij ook zien. 10.30 uur, wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50. Toegang is gratis.

Wandeling Troost

De wandeling over de hei en door het bos, georganiseerd door In de Ontmoeting, start om 11.00 uur vanuit Brasserie Zonnestraal (op landgoed Zonnestraal), Loosdrechtsebos 15. De wandeling is bedoeld voor mensen die met overlijden te maken hebben (gehad). Lotgenoten worden op deze manier met elkaar in contact gebracht en praten met elkaar over hun verlies en over hoe zij proberen om hun leven weer te leven. € 7,50. De wandeling duurt een uur, na afloop nog wat drinken in de brasserie. Aanmelden: info@praktijkartesia.nl of 06-23665687.

Open podium

Podium de Vorstin presenteert elke laatste zondag van de maand het Open Podium in het Vorstincafé. Neem je instrument mee of kom lekker luisteren. Voor singer-songwriters of bands (altijd zonder drums en met kleine bezetting), stand-upcomedians en cabaretiers biedt het Open Podium een mogelijkheid om podiumervaring op te doen. Aanmelden: openpodium@devorstin.nl. Iedereen kan komen kijken. Entree is gratis. 13.30 uur.

maandag 1 februari

The Laundry Bigband

Elke eerste maandag van de maand speelt The Laundry BigBand hun traditionele 'wasdag' in het Podiumcafé van de Vorstin. Een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een 'open' repetitie; een intieme sfeer in een intiem café, waarbij het publiek een kijkje in de keuken krijgt. 20.00 uur. Entree is gratis.

dinsdag 2 februari

Lunchtafel

De lunchtafel voor senioren in buurthuis De Lelie draait om gezelligheid en contact. 12.00 tot 13.30 uur. Aanmelden: 035-6215970. € 3,-. Leliestraat 6-8.

woensdag 3 februari

Volleybal

De pilot van het project Recreatief volleybal overdag start om 10.00 uur in sporthal Hilversumse Meent. Voor jong en oud, ervaren en onervaren. Zonder de kwaliteit van speltechniek en -tactiek uit het oog te verliezen, ligt bij deze pilot het accent op ontspanning en gezelligheid. De deelname aan de pilot is gratis. Voor definitieve deelname aan de elf vervolgweken tot en met 27 april wordt een bijdrage van € 50,- gevraagd. Aanmelden: bsc@hilversumsemeent.nl. Meenemen: sportkleding en zaalschoenen (zonder zwarte zolen). Einde: 11.30 uur.

Bingo

Bij de gezellige bingomiddag in wijkcentrum St Joseph is een groot aantal prijzen te winnen. De bingo start om 14.00 uur. Minckelersstraat 71.

Theemiddag

Lonneke van Berkel neemt aanwezigen aan de hand van verhalen en beelden mee naar de Zuidpool, het land van sneeuw en ijs. Word deelgenoot van de magie van dit laatste ongerepte stukje aarde en geniet van de schoonheid met oog voor de kwetsbaarheid van dit prachtige continent. Iedereen is van 14.00 tot 16.00 uur welkom, er wordt een collecte gehouden voor de kosten. De Kapel, 's-Gravelandseweg 144.

donderdag 4 februari

Tekentafel

De open tekentafel voor beginners is een gratis creatieve activiteit. Kom langs en kijk of het leuk is. 9.30 tot 11.00 uur in buurthuis De Lelie, Leliestraat 6-8.

Comedy Cowboys

De Comedy Cowboys spelen improvisatiecomedy in de stijl van 'De Lama's' en 'Whose line is it anyway'. Ter plekke verzinnen zij grappen, sketches,liedjes en raps waarvan het publiek het onderwerp mag bepalen. De Comedy Cowboys staan op de planken met hun nieuwe show 'The good, the bad and the funny', een samenwerking tussen Podium de Vorstin en acht improvisatiecomedians. 20.30 uur. Tickets van € 5,- via www.devorstin.nl.

vrijdag 5 februari

Countdown Café

Kees Baars en Dennis Hoebee presenteren het programma live vanuit de Vorstin. Countdown Café is iedere vrijdag live te beluisteren via Radio Veronica 103 FM tussen 20.00 en 00.00 uur. Thuis luisteren naar de radio is leuk, erbij zijn is nog veel leuker. Toegang is gratis. Podiumcafé, Podium de Vorstin. Deur open: 19.30 uur.

Optreden

Zanger Colin Blunstone komt met band naar Hilversum voor een concert met nummers van The Zombies, The Alan Parson's Project, Dave Stewart en liedjes van eigen hand. Hebe verzorgt vanaf 21.00 uur het voorprogramma, ze schrijft melodische, groovy nummers. Blunstone start om 22.00 uur. Kaarten: € 22,- via www.devorstin.nl. Deur open om 20.00 uur. De Vorstin, Koninginneweg 44.