Engelen deelden de kaarten uit.
Engelen deelden de kaarten uit. Foto: Kjeld Vosjan

Parkeercadeau is ruim 2500 keer uitgedeeld

HILVERSUM - GroenLinks en de ChristenUnie worden er vast niet gelukkig van, maar volgens de ondernemers in het centrum is de actie met het parkeercadeau geslaagd. Op de koopzondagen rond de feestdagen hebben bezoekers van de binnenstad meer dan 2500 gratis kaarten opgehaald.

Het Platform Centrum had deze actie bedacht. De gemeente Hilversum ondersteunde dit initiatief. Bezoekers van het centrum die meer dan 25 euro hadden besteed op de koopzondagen in december en de eerste in januari konden een parkeerkaart voor de Gooische Brink ophalen. Deze is te gebruiken in het eerste kwartaal van 2016. Doel van deze actie was om bezoekers te verleiden nog eens terug te komen.

"Een gastvrij centrum is enorm van belang. Dat kan op vele manieren", aldus centrummanager Kjeld Vosjan. Dat GroenLinks en de ChristenUnie het een verkeerd signaal vonden omdat hiermee het autogebruik gestimuleerd zou worden, betreurt Vosjan. "Het is jammer dat het door enkele raadsleden is opgevat als autobereikbaarheidsactie. Wij zijn dan wel weer blij met de fietslampjesactie die zij als tegenhanger hebben georganiseerd. Dat is ook prima en gastvrij."