Er is een overschot van 3,7 miljoen euro vanuit het Sociaal Domein.
Er is een overschot van 3,7 miljoen euro vanuit het Sociaal Domein.

Jaarrekening 2015 valt nog gunstiger uit

HILVERSUM - De jaarrekening 2015 van de gemeente zag er al positief uit met een resultaat van plus 5,4 miljoen euro, maar er is nog meer goed financieel nieuws te melden: er komt nog eens een bedrag van 3,7 miljoen euro bij. Dit is het overschot vanuit het Sociaal Domein. In totaal is de jaarrekening 10,1 miljoen hoger uitgevallen dan is begroot.

"We zijn blij dat de accountant een goedgekeurde verklaring heeft afgegeven bij de jaarrekening 2015", meldt Wimar Jaeger, wethouder van Financiƫn. "Daarmee zijn we een van de eerste gemeenten die hierin is geslaagd. Dit heeft ook te maken met de goede cijfers en professionele aanpak van de regio Gooi en Vechtstreek, de organisator van het Sociaal Domein", voegt de democraat eraan toe.

Als Hilversum terugblikt op vorig jaar op het gebied van het Sociaal Domein, dan ziet de gemeente dat de samenwerking tussen de regiogemeenten op constructieve wijze heeft gewerkt. De eigen conclusie is dat de zorg efficiƫnt en doeltreffend is voortgezet voor de inwoners. "Er is een goede administratieve basis waar de kinderziekten uit zijn gehaald. Hier kan het lopende jaar verder op worden gebouwd", meldt de gemeente in een persbericht.

Ondanks de grote plus wil Jaeger niet de deksel van de politieke hobbypot halen, zoals hij eerder zei. Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders is om 1,6 miljoen euro toe te voegen aan de reserve van het Sociaal Domein, waardoor deze weer op het niveau van 8,1 miljoen euro is. "We willen geld reserveren voor eventuele risico's", meldt de D66-wethouder.