Wethouder Jaeger met de zes leden.
Wethouder Jaeger met de zes leden. Foto: gemeente Hilversum

Cultuurraad meteen aan de slag

HILVERSUM - De eerste vergadering zit er inmiddels al op. Vorige week werd de Hilversumse Cultuurraad geïnstalleerd en gepresenteerd. Voor de zes leden was dit direct het moment om de handen uit de mouwen te steken.

Vanaf de zomer gaat de Cultuurraad het college van burgemeester en wethouders adviseren over het toekennen van financiële middelen en het beoordelen van subsidieaanvragen. Tevens geeft het zestal gevraagd en ongevraagd advies over de ontwikkeling van kunst en cultuur in Hilversum.

Hilversum heeft dit onafhankelijke orgaan in het leven geroepen om de kwaliteit van het culturele programma en het gemeentelijke cultuurbeleid te versterken. Tevens wil de gemeente meer grip krijgen op de verstrekte subsidies. Daar schortte het tot dit jaar aan.

Het gemeentebestuur heeft na een selectie de zes leden benoemd. Het gaat om Marijn Cornelis, Maarten Fritz, Sarah Ibrahimi, Anja van Keulen, Jan-Willem Kluën en Niels Wensing. Zij hebben gezamenlijk ervaring op verschillende cultuurdisciplines. Zij zijn expert in architectuur, podiumkunsten, muziek, media, cultuureducatie en -participatie. De zes zijn voor een periode van vier jaar benoemd.

"We zijn er trots op dat we nu een sterke en evenwichtige Cultuurraad hebben", aldus wethouder Wimar Jaeger van Cultuur. "Deze zes leden zullen ons als college goed kunnen adviseren en met hun adviezen het culturele leven weten te versterken en te verrijken", vervolgde de D66'er.