Donderdag 14 juli staat het Dudok Vijverconcert op het programma.
Donderdag 14 juli staat het Dudok Vijverconcert op het programma. Foto: gemeente Hilversum

vrijdag 8 juli

Excite events presents: Bday Bash

Podium de Vorstin 12.00 uur

Binzo viert z’n verjaardag en gaat dit keer next level met Binzo’s Bday Bash 2.0! Of beter gezegd: Binzo’s Verjari Oso. Deuren open: 22.00 uur | Tickets: deVorstin.nl.

Voorpremière

Filmtheater Hilversum 19.40 uur

Een heerlijke feelgoodvoorpremière deze week: 'Maggie's plan'. Kom alvast naar deze originele romantische komedie met fijne rollen van Julianne Moore, Ethan Hawke en Greta Gerwig. Op www.filmtheaterhilversum is meer informatie te vinden.

zaterdag 9 juli

Vechtstreek Noord

Kerkbrink Hilversum (Museum) 10.00 uur

Fietsgilde 't Gooi rijdt de dagtocht 'Vechtstreek Noord', vertrek om 10.00 uur vanaf Kerkbrink Hilversum (museum). Deze tocht voert via Nigtevecht naar Weesp, waar diverse historische plekken worden bezocht. € 3,-.

zondag 10 juli

Vorstelijke Weg

Parkeerterrein Anna's Hoeve einde Minckelerstrat 13.30 uur

Fietsgilde 't Gooi rijdt de middagtocht 'Vorstelijke Weg', vertrek om 13.30 uur vanaf parkeerterrein Anna’s Hoeve, einde Minckelersstraat. Deze tocht is sterk Oranjegetint en voert langs diverse monumenten in Baarn en Soestdijk. € 3,-.

Tuinrondleiding

Pinetum Blijdenstein 14.00 uur

Laat u rondleiden door de tuinen van het Pinetum. Start bij het bezoekerscentrum Klein Vogelenzang. 14.00 uur.

woensdag 13 juli

Alzheimer Café

De Koepel 19.30 uur

Vanavond gaat het over alcoholgebruik en dementie. Een glaasje wijn of een biertje hoort er vaak bij. Maar hoe voorkom je dat alcoholgebruik door vergeetachtigheid uit de hand loopt? Er is altijd ruimte voor persoonlijke vragen. Van 19.30-21.00 uur. Toegang is gratis.

Voorpremières

Filmtheater Hilversum 21.05 uur

Deze woensdag staan er twee voorpremières op het programma van het Filmtheater aan de Herenstraat. 'Manglehorn' is een liefdevol portret van een excentrieke eenling in Texas. Al Pacino is weer in topvorm. Om 21.20 uur is 'The Neon Demon' te zien. Nicolas Winding Refn vertelt een fonkelend horrorsprookje, waarin schoonheid en obsessie een aantrekkelijke, maar ook verraderlijke cocktail opleveren. Meer weten? Kijk dan op www.filmtheaterhilversum.nl.

donderdag 14 juli

MEE Infopunt Lopes IN

Wijkcentrum Lopes Dias 14.00 uur

MEE en het Infocentrum GGZ gaan samen de wijk in. Onder de naam MEE Infopunt is er iedere donderdag van 14.00 tot 17.00 uur een spreekuur. Iedereen is welkom voor een luisterend oor, een gesprek, hulp bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren of als u gewoon even in een andere omgeving wil zijn. Er is altijd een consulent van MEE aanwezig, met daarnaast (GGZ) ervaringsdeskundigen.

High tea

Wijkcentrum Lopes Dias 14.00 uur

U bent welkom om laagdrempelig kennis te maken op deze high tea. 14.00 tot 17.00 uur.

Dudok Vijverconcert

Raadhuis 21.00 uur

Het eerste Dudok Vijverconcert staat voor de deur. Het Metropole Orkest begint rond 21.00 uur te spelen naast het raadhuis. NPO1 registreert dit gratis bij te wonen concert en zendt dit zaterdag 16 juli uit. Het culturele voorproefje begint al om 17.00 uur in het raadhuis aan de Dudoklaan 1. Diverse lokale clubs, waaronder Theatergroep Fusie en het Globe Jazz Quartet, zijn te zien en te horen.

vrijdag 15 juli

Orgelconcert

St. Vitus 19.30 uur

Henk van Zonneveld speelt in de serie Orgelconcerten. Op het programma staat de Grote orgelmis van J.S. Bach. Van Zonneveld combineert deze cyclus van tien koraalbewerkingen telkens met het gezamenlijk zingen van de betreffende koraalmelodie die op de programma's staat afgedrukt. Entree: vrijwillige bijdrage.

zaterdag 16 juli

Eurodag

Kledingwinkel Leger des Heils 10.00 uur

Het is zover: om een heel nieuwe garderobe op te bouwen gaat alle niet-geprijsde kleding voor € 1,- de deur uit en alle geprijsde kleding voor de helft van de prijs. Ook schoenen en gebruiksvoorwerpen worden verkocht tegen zeer lage prijzen. 10.00 tot 15.00 uur.

Voorpremière

Filmtheater Hilversum 21.00 uur

'Absolutely Fabulous: The Movie' draait donderdag 21 juli pas in de Nederlandse bioscopen, maar is zaterdag 16 juli al te zien in het filmtheater aan de Herenstraat. De voorpremière krijgt een feestelijk tintje in het filmtheater. De organisatie vraagt aan de bezoekers van de film om zelf te komen in hun meest fabulous outfit. Het stel dat het AbFast gekleed is, maakt kans op een fles champagne en twee Cineville-passen, waarmee zij drie maanden lang onbeperkt naar de film kunnen. De film zelf gaat over de eeuwig feestende en shoppende Eddy en Patsy. Kaarten zijn al beschikbaar en kosten € 10,- per stuk. Meer informatie is te vinden op www.filmtheaterhilversum.nl.

dinsdag 19 juli tot vrijdag 22 juli

Hutten bouwen

Buurthuis De Lelie 10.00 uur

Leuke activiteiten en elke dag een ander programma voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het thema: beroepen. Er worden verschillende beroepen behandeld en spelenderwijs leren de kinderen er meer over. Van tevoren aanmelden met naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en welke dagen je wilt komen. Geef ook eventueel aan bij wie het kind in het groepje wil. Meenemen: lunchpakketje en kleding die vies mag worden. € 3,- per dag of € 10,- voor de hele week. Kun je niet? Eind augustus wordt hetzelfde programma aangeboden. Wil je als vrijwilliger de kinderen begeleiden? Mail naar huttenbouwen2016@gmail.com.

tot zondag 10 juli

De 3de dimensie

GSA Galerie 12.00 uur

Een eigenzinnige selectie van de hedendaagse kunstenaars die hun licht laten schijnen op het creëren van een 3de dimensie in de kunst. Niet alleen buitengewoon in techniek, maar ook een verrassend vakmanschap. Dinsdag t/m zaterdag: 12.00-17.00 uur. Zondag: 14.00-17.00 uur.

tot zondag 28 augustus

Wie is bang voor blauw?

Landgoed Zonnestraal 12.00 uur

Achttien kunstenaars uit Laren exposeren in een van de paviljoens van het voormalige Sanatorium Zonnestraal. In een 50-tal sanatoriumkamertjes hangt kunst van heel diverse technieken: schilder-, glas- en beeldhouwkunst en fotografie. Voor de kunstwerken in de centrale ruimte van het gebouw hebben de kunstenaars het blauw van het gebouw (architect Duiker) als inspiratiebron genomen. Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur. Bekijk werk van de kunstenaars op www.kunstinlaren.nl.

tot zondag 30 oktober

Rugzakroute

Pinetum Blijdenstein 12.00 uur

Een spannende en leerzame speurtocht door het Pinetum. In jouw rugzak zit van alles wat je nodig hebt om de vragen te beantwoorden. Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Duur: een uur. € 5,-. Begeleiding door een volwassene is verplicht (entree € 2,50). Op woensdag- en zondagmiddag. Aanvragen via: rugzakroute@pinetum.nl of 035-6231123.