Stichting HilverZorg op
zwarte lijst Van Rijn

HILVERSUM - "Feitelijk klopt het", is de zakelijke reactie van een zegsvrouw van HilverZorg. De naam Stichting HilverZorg staat op de dinsdag door staatssecretaris Martin van Rijn vrijgegeven zwarte lijst van zorginstellingen. Het blijkt om een inspectie uit 2014 te gaan bij De Egelantier en Flat Kerkelanden.

Inmiddels is alles allang weer op orde bij de Hilversumse zorginstelling. Dat blijkt ook wel uit de zwarte lijst die nu gepubliceerd is. Achter HilverZorg staat het getal vier. Dat duidt op categorie vier, wat staat voor 'trajecttoezicht afgesloten'. De Hilversumse zorginstelling hoeft dit jaar dan ook niet te rekenen op een nieuw bezoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
De IGZ is langsgeweest bij De Egelantier nadat zij de units Jasmijn en Magnolia in september 2014 had bezocht. Toen heeft de inspectie de nodige verbeteringen aangedragen. Uit de rapportage van de IGZ blijkt dat HilverZorg de inspectie voldoende heeft geïnformeerd. "De inspectie heeft op basis van uw resultaatverslag vertrouwen in het door u ingezette verbetertraject en realiseert zich dat verdere verbeteringen en borging daarvan tijd nodig hebben. Het toezichtbezoek van 21 juli 2015 is met deze brief afgesloten", zo luidt de IGZ-conclusie.

In de gepubliceerde lijst 'Overzicht inspectiebezoeken december 2014 - juni 2016' komt overigens ook nog Flat Kerkelanden voor. "Dit klopt, aangezien er een nieuwe Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen-aanmerking moest worden aangevraagd, omdat de bewoners van Flat Kerkelanden tijdelijk zijn verhuisd naar De Boomberg. Een bezoek van IGZ is altijd onderdeel van deze aanvraag en de uitkomsten van het onderzoek waren positief."
Bij HilverZorg wordt nuchter gereageerd op het nieuws: "Wij werken altijd aan de kwaliteit van onze zorg. Dat is een continu proces."