Wethouder Jaeger (tweede van links) verwacht dat nog meer mediabedrijven deze kant opkomen.
Wethouder Jaeger (tweede van links) verwacht dat nog meer mediabedrijven deze kant opkomen. Foto: NEP Nederland

Wie is de volgende
na Ziggo Sport?

HILVERSUM - In een tijdsbestek van twee weken maakten La Place, de Dutch Film Academy en Ziggo Sport bekend zich in Hilversum te gaan vestigen. Dat is het gevolg van actieve acquisitie vanuit de gemeente. Volgens wethouder Wimar Jaeger van Media en Economie blijft het hier niet bij en zit er zeer waarschijnlijk nog meer in de pijplijn.

"Ik hoop voor mijn vakantie nog één of twee van dit soort aankondigingen te kunnen doen. Hopelijk zijn dat weer klappers", meldt de D66'er. Vorige week donderdag proostte de locoburgemeester op de komst van Ziggo Sport naar het Mediapark. Daar vindt nu de verbouwing plaats van Studio 20. Begin 2017 komt het bedrijf over naar Hilversum. "Wij zijn daar hartstikke blij mee", zegt de democraat. "Dat zijn toch weer zo'n honderd werknemers die naar Hilversum komen."
De verhuizing van deze bedrijven naar de mediastad is vooral te danken aan de actieve acquisitie van de gemeente. "Dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen", stelt Jaeger. La Place wilde graag het hoofdkantoor vestigen in Hilversum en dat is gelukt op de Arendstraat. Sinds vrijdag is het bedrijf daar gevestigd. Jaeger laat weten dat de gemeente vooral stuurt op media. Daar vallen Ziggo Sport en de filmopleiding naadloos onder. "Wij hebben hier het makersklimaat. Zeg maar, de infrastructuur voor de media. Bij Ziggo is dat een nadrukkelijk argument geweest." Naast de eigen verkoopargumenten doet ook de mond-tot-mondreclame het goed. "Er wordt over Hilversum gesproken. Men heeft het gevoel dat hier actie is en dat we snel reageren en acteren."