Groen en rust midden in Hilversum. Dat is wat De Hof aan de Oude Torenstraat te bieden heeft.
Groen en rust midden in Hilversum. Dat is wat De Hof aan de Oude Torenstraat te bieden heeft. Foto's: Bastiaan Miché

Historische muren Stadspark
De Hof weer spic en span

HILVERSUM - De restauratie van de muren van De Hof is voltooid. De monumentale muren zien er weer spic en span uit. Vorige week donderdag werd in klein gezelschap de afronding van dit project gevierd in dit relatief onbekende stukje Hilversum.

In de achterliggende periode heeft groot onderhoud aan de muren van De Hof plaatsgevonden. Deze werkzaamheden, die zijn uitgevoerd door bedrijf Takkenkamp, waren hard nodig. Zo moest de rollaag bijvoorbeeld opnieuw gevoegd worden. De voegen zijn volledig uitgehakt en opnieuw gevoegd. Op vele plekken is loszittend voegwerk hersteld en op een aantal plaatsen waar de halfsteenmuur was gescheurd, is de muur verstevigd. De historische muren zijn nu weer jaren beschermd tegen regen en vorst.
De maandenlange klus is nu geklaard. Stichting De Hof heeft jarenlang gespaard voor deze restauratieklus en heeft daarbij financiële steun gehad van Hilversum, Pas Op! en het Coöperatiefonds van de Rabobank. Vorige week kwam onder meer wethouder Floris Voorink kijken hoe het eindresultaat eruitziet. Dat gebeurde tijdens de afsluiting van de restauratie.
Deze stadstuin ligt vlak achter het centrum en is een gemeentelijk monument. Het is een stuk groen en rust midden in Hilversum. Stadspark De Hof doet bij veel Hilversummers geen belletje rinkelen. Dat is anders als de naam van de voormalige begraafplaats Gedenkt te Sterven valt. Deze begraafplaats is echter al sinds 1943 niet meer in gebruik. Stichting De Hof is twintig jaar terug opgericht en heeft als het doel het stadspark te behouden en te restaureren.

Een klein gezelschap viert de afronding van de restauratieklus.
De monumentale muren van de stadstuin zijn opnieuw gevoegd en her en der verstevigd.
Overzichtsfoto van de voormalige begraafplaats Gedenkt te Sterven.