Arjan Breukhoven is vrijdag 19 augustus een van de organisten die spelen in de Grote Kerk.
Arjan Breukhoven is vrijdag 19 augustus een van de organisten die spelen in de Grote Kerk. Foto: orgelcommissie

Donderdag 11 augustus

Jazz jam

Vliegveld Hilversum 20.30 uur

Café Restaurant Fly Inn is van 20.30 tot 00.00 uur opnieuw de thuishaven van een oude stijl jazzjam. 'Een avond met jazzmuziek uit vervlogen tijden', is de aankondiging. De toegang is gratis.

vrijdag 12 augustus

Scootmobielclub

De Koepel 10.00 uur

Koffie-inloop van de Scootmobielclub. U bent welkom van 10.00 tot 12.00 uur.

Zaterdag 13 augustus

Henk Pel Toernooi

BZC'13 10.30 uur

Op de velden van voetbalvereniging BZC'13 aan het Jagerspaadje komen acht clubs in actie. Het is voornamelijk een Hilversums treffen. De eerste wedstrijden gaan om 10.30 uur van start. De finales zijn omstreeks 15.00 uur gepland.

zaterdag 13 en zondag 14 augustus

Behendigheidswedstrijden

Kininelaantje

Kynologen Club Gooi en Eemland verzorgt deze twee dagen een landelijk evenement. De Hilversummers zetten zoals ieder jaar behendigheidswedstrijden op het programma. Honden moeten een parcours afleggen. De begeleider/eigenaar mag de viervoeter alleen helpen met de stem. Dat gebeurt op het complex aan het Kininelaantje 10. De toegang is op beide dagen gratis. Nadere informatie is te vinden op www.kc-gooieneemland.nl.

Zondag 14 augustus

Voorpremière

Herenplein 20.25 uur

Filmtheater Hilversum vertoont zondag alvast de film 'Julieta'. In het pand aan het Herenplein 5 gaat de film van regisseur Pedro Almodóvar in voorpremière. Het is een intens Spaanse melodrama. Een kaartje kost € 8,50. Meer informatie: www.filmtheaterhilversum.nl.

Fietstocht

Kerkbrink (museum) 10.00 uur

Fietsgilde 't Gooi heeft de dagtocht 'Bos en Heide' op de agenda staan. Museum Hilversum is het verzamelpunt. De tocht leidt de fietsers door het afwisselende bos- en heidegebied, waaronder het Spanderswoud, de Zuiderheide en de Hoornboegsche heide. De gids vertelt over de historie van het gebied. De kosten bedragen € 3,- per persoon. Deelnemers moeten zelf voor een lunchpakket zorgen. Meer weten? Kijk op www.fietsgilde.nl.

Opening expositie

Galerie Hilversum 16.00 uur

Het afgelopen jaar stond Hilversum in het teken van Dudok. In dat kader hebben elf beeldend kunstenaars zich laten inspireren door deze architect. Hun werk is te zien in de tentoonstelling 'Bouwen met Kunst'. Bij sommige deelnemers kun je nog heel duidelijk de architectuur van Dudok terugvinden, terwijl andere dit spelenderwijs hebben losgelaten. Zondag is de opening van deze expositie, die nog tot zondag 4 september is te zien in de galerie aan de Langestraat 52. Op www.galeriehilversum.nl is meer informatie te vinden.

Maandag 15 augustus

Beeldhouwen

Achterom

Giel Clijsters verzorgt van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus een cursus beeldhouwen in steen. Dat doet hij in het onderkomen aan het Achterom 146. Meer weten of aanmelden? Mail de beeldhouwer: info@gielclijsters.nl.

Woensdag 17 augustus

Fietstocht

Kerkbrink (musuem) 13.30 uur

De middagtocht 'Natuurbruggen' van Fietsgilde 't Gooi wordt verreden. Deelnemers verzamelen op de Kerkbrink. Om 13.30 uur vertrekt het gezelschap onder andere richting natuurbrug Zanderij Crailoo. Wie mee wil trappen, betaalt € 3,-. De organisatie meldt dat deelnemers een eigen lunchpakket mee moeten nemen. Nadere gegevens op www.fietsgilde.nl.

vrijdag 19 augustus

Dubbel-orgelconcert

Grote Kerk 20.00 uur

De virtuoze organisten Arjan Breukhoven en Andre Knevel uit Canada spelen op het fraaie orgel in de Grote Kerk. In 1975 emigreerde Andre Knevel naar Canada. Hij is daar verbonden aan verschillende christelijke scholen als muziekdocent. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. De in Bussum geboren Knevel staat bekend om zijn improvisatietalent en is voortreffelijk in het vertolken van de grote meesters. De toegang bedraagt € 10,-, kinderen € 5,-. Kaarten zijn voorafgaand aan het concert aan de kerk op de Kerkbrink verkrijgbaar.