Dit jaar te paard naar Gooiland.
Dit jaar te paard naar Gooiland. Foto: Bastiaan Miché

Meet and greet en optredens in Gooiland

Vervolg van de voorpagina.

De Oude Haven was tot vorig jaar de locatie waar Hilversum Sinterklaas welkom heette. Maar het bleek steeds lastiger om de bootreis schadevrij te maken. Het schip liep steeds vaker vast. Daardoor is de organisatie gaan kijken naar een andere ontvangstplek. Dat is dit jaar de Kerkbrink.

Warmerdam, voorzitter van het Sinterklaascomité, benadrukt dat er niet definitief een streep is gezet door de Oude Haven. Mochten de plannen voor de Oude Haven - weer aansluiten op het waternetwerk en dus ook gedregd worden - toch nog doorgaan dan is deze locatie weer in beeld.

Het programma begint zaterdag 12 november om 13.00 uur op de Kerkbrink. Een half uur komt de Sint aan op zijn paard. Hij vertrekt omstreeks 14.00 uur weer. Dan staat de optocht op het menu. Via een toeristische route door Hilversum die gaat door de Langestraat, Neuweg, Gijsbrecht van Amstelstraat, Bosdrift, Havenstraat, Kerkbrink, Kerkstraat, Groest, Leeuwenstraat, Kampstraat, Prins Bernhardstraat en opnieuw de Groest gaat de stoet naar Gooiland aan de Emmastraat. De verwachte aankomsttijd is iets voor 16.00 uur.

Binnen gaat het festijn voor de jeugd nog even verder. In Gooiland worden muzikale en dansoptredens verzorgd. Dit is tevens de plek waar jongens en meisjes een meet and greet hebben met de hoofdgast en zijn gevolg en met hen op de foto kunnen. Buiten komt een groot televisiescherm te hangen zodat diegenen die niet naar binnen konden toch mee kunnen genieten.